Orădenii de la TypingDNA primesc o finanțare de 7 milioane de dolari, de la mai multe fonduri de investiții

TypingDNA, compania din domeniul biometriei comportamentale, a primit o investiție totală de șapte milioane de dolari, într-o nouă rundă de tip Serie A, condusă de Gradient Ventures, fondul de investiții specializat în AI (Inteligență Artificială) al companiei Google, cu participarea GapMinder Ventures și Techstars Ventures și alături de alți investitori din runde anterioare.

GapMinder investește 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă de tip Serie A. În noiembrie 2018, TypingDNA a mai obținut o investiţie de 1,5 milioane de dolari într-o rundă de tip Seed, condusă de fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din SUA, Marea Britanie și România.

TypingDNA a dezvoltat algoritmi și tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura. Printr-un proces de observare și învățare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Această tehnologie, cunoscută sub numele de typing biometrics, va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate, precum financiar-bancar, dar și testele de evaluare online în domeniul educației, să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare 2FA (cu doi factori).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Progresul cercetării, dezvoltării și adopției typing biometrics are o importanță globală. Tastaturile sunt încorporate astăzi în aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare să fie cel mai disponibil pe scară largă dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Această rundă de finanțare ne va permite să ne continuăm misiunea de a oferi biometrie ușor de utilizat, non-intruzivă și securitate sporită oamenilor din întreaga lume”, declară Raul Popa, CEO și co-fondator al TypingDNA.

API-ul de autentificare TypingDNA acceptă apăsările de taste ale utilizatorului într-un format open source și permite o integrare simplă și ușoară în orice aplicație desktop sau mobilă. Dezvoltatorii pot implementa API-ul TypingDNA ca o opțiune pasivă de autentificare 2FA, o metodă de recuperare a parolelor sau, pur și simplu, pentru a se asigura că datele introduse sunt potrivite unui anumit utilizator dat. TypingDNA a lansat de curând și un SDK pentru dezvoltatorii de mobil, realizat să suporte cele mai recente versiuni de aplicații iOS și Android.

TypingDNA este conformă cu ACE pentru verificarea studenților online, iar Autoritatea Bancară Europeană consideră că typing biometrics este conformă cu reglementările SCA (2FA în domeniul bancar și plăți în UE). În consecință, compania se bucură de o mare cerere din partea industriei.

TypingDNA intenționează să utilizeze această nouă investiție pentru a-și extinde rețeaua de suport pentru dezvoltatori și pentru a oferi mai multe instrumente pentru a-și integra API-ul cu platformele existente de dezvoltare a site-urilor web.

Înființată în 2016, cu birouri la New York și Oradea, TypingDNA oferă o varietate de soluții pentru dezvoltatori, ce ajută companiile să recunoască persoanele după felul în care tastează. Compania a pornit din Români și a deschis birouri în New York, în 2018, după admiterea în acceleratorul de afaceri Techstars. TypingDNA a primit anterior, într-o rundă de finanțare de tip Seed, 1,5 milioane de dolari, de la investitori de pe trei continente, inclusiv fondatori de companii unicorn, precum UiPath și DataDog, iar acum are clienți și parteneri din întreaga lume.

De la înființarea sa, în ianuarie 2018, GapMinder Venture Partners a investit în 31 de companii și a atins o dimensiune a fondului de 40 de milioane de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share