Openville va găzdui prima grădiniţă şi şcoală primară din Timişoara, cu predare în engleză, după curriculum britanic

Instituţia privată de învăţământ Wendy Kids din Timişoara, cu experienţă de aproape zece ani în domeniu, va deschide, în Openville, prima unitate educaţională din oraş, cu predare exclusiv în limba engleză, unde elevii vor studia după curriculum britanic.

În martie 2019, Wendy Kids va inaugura o grădiniţă, pentru ca, din septembrie 2019, să se adauge şi o şcoală primară. “Venim pe piaţă cu un concept nou, prin care părinţii, copiii şi profesorii îşi vor desfăşura activitatea după curriculum britanic. Unitatea noastră a început demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, spCambridge Assessment şi COBIS, pentru a putea oferi o educaţie specifică sistemului din Marea Britanie şi pentru a parcurge curriculum-ul de tip Cambridge”, spune Carmen Sporea, fondator Grădiniţa şi Şcoala Primară Wendy Kids.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Wendy Kids – Grădiniţă şi Şcoală Primară va ocupa 1.000 mp și va fi situată într-un spaţiu special creat pe terasa Iulius Mall, parte componentă a ansamblului Openville. Instituţia de învăţământ va dispune de opt săli de clasă spaţioase, laborator de ştiinţe, sală de sport, sală multifuncţională pentru activităţi artistice, sală de mese şi cabinet medical. Curtea exterioară va ocupa 385 mp și va fi special amenajată pentru copii, cărora le va oferi posibilitatea recreerii și avantajul de a desfășura activități în aer liber.

Unitatea de învăţământ va beneficia de mobilier modern, în interior şi în exterior. Sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic, laptop-uri, table interactive, proiector și alte mijloace moderne, pentru a facilita procesul de învăţare. Fiecare copil va avea dulapul lui pentru depozitarea hainelor şi pantofilor. Colectivele vor fi de maximum 15 elevi, astfel încât fiecare copil să beneficieze de întreaga atenţie a cadrelor didactice, care vor avea calificările necesare pentru predarea într-un sistem britanic.

Înscrierile pentru Grădiniţa Wendy Kids se vor desfăşura în perioada decembrie 2018-februarie 2019, iar grupele de copii vor fi formate după criteriul vârstei, conform nivelurilor din învățamântul preșcolar britanic: 2-5 ani. Înscrierile pentru ciclul primar vor avea loc între lunile februarie-aprilie 2019, iar clasele pe vârste se vor constitui conform învățamântul primar britanic, respectiv 5-11 ani.

Prima grădiniţă Wendy Kids din Timişoara a fost înfiinţată în 2009, cu clase de predare intensiv în limba engleză sau germană. Din 2014, conceptul a fost extins şi pentru o şcoală primară particulară. Ambele unităţi sunt autorizate de Ministerul Educaţiei, iar recent au fost demarate procedurile pentru extinderea proiectului şi pentru învăţământul gimnazial, din anul şcolar 2019-2020.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share