Oradea: Investiție de 7,7 milioane de euro, pentru construirea unui centru de antreprenoriat

Construirea Centrului de Antreprenoriat Piața Cetate în Municipiul Oradea face parte din proiectul “Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și Hajdúböszörmény, prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local”.

Proiectul va fi depus pe axa de finanțare Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020. Lider de proiect este Municipiul Oradea, iar parteneri sunt Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor, Primăria Hajdúböszörmény și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 7,7 milioane de euro, dintre care aproximativ 6,5 milioane revin municipiului Oradea. “Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 2,5 milioane euro, din care municipiului Oradea îi revin 1,8 milioane. Diferența până la 6,5 milioane euro, pentru realizarea acestui Centru de Antreprenoriat de la Piața Cetate, va fi suportată de municipiul Oradea, din bugetul local”, precizează viceprimarul Florin Birta (foto).

Foto: Rolland Csikos

Termenul de depunere a acestui proiect este 31 ianuarie, iar durata de implementare este de 18 luni. “Am aprobat studiul de fezabilitate și avem în jur de șase luni până la semnarea contractului de finanțare, după care putem demara procedurile pentru începerea lucrărilor. În zona respectivă se va demola inclusiv actuala hală de lactate și o parte din fostul sediu ADP, și vom amenaja și o parcare generoasă, pentru cei care vor trece pe la Piața Cetate”, spune viceprimarul Birta.

Articolul anterior

Tehnologia digitală transformă departamentele de resurse umane - dar e departamentul HR gata să se schimbe?

Articolul următor

Timișoara: Studenţii Universităţii Politehnica dezvoltă aplicaţii pentru mobil

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share