Bogdan Vandici a cucerit medalia de argint la Olimpiada Tinerilor Bucătari, cea mai mare competiție internațională pentru tineri bucătari, organizată, în India, de International Institute of Hospitality Management, cu sprijinul Ministerului Turismului din India și International Hospitality Council London.
A cincea ediție a competiției s-a desfășurat simultan în New Delhi, Bangalore, Pune și Kolkata. 55 de școli culinare de prestigiu, din întreaga lume, au trimis echipe pentru a concura pe cea mai mare scenă culinară de pe planetă.
Mentorat de Chef Paul Oppenkamp, Chef Adrian Lucian Șipoteanu și Pastry Chef Mirela Cata, Bogdan a avut de executat zece preparate, în cele trei etape ale competiției, Fiecare probă a fost eliminatorie. În finală au intrat echipele din Franța, Anglia, Scoția, Suedia, SUA, Filipine, Singapore, Noua Zeelandă, Iordania și România. Aurul a fost câștigat de Franța, argintul de România, iar „bronzul” a mers în Anglia.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
În Marea Finală, Bogdan Vandici a câștigat aprecierea juriului prin preparate executate cu mare grijă și contracronometru, și a impresionat prin complexitatea preparatelor, tehnica de lucru, igienă, gustul deosebit și prezentare impecabilă. Participanții au avut și un element-surpriză, “ingredientul misterios” – busuiocul „sfânt”, Tulsi.
Câștigător al trofeului Chefi la Cuțite, în 2018, sub îndrumarea Chef Florin Dumitrescu, Bogdan Vandici urmează cursurile de gastronomie ICEP Hotel School, care i-a susținut participarea la competiție, alături de Ibis Hotels, Federația Industriei Hoteliere din România, Selgros Romania și Bergner Europe.