Doina Levintza, recompensată cu premiul pentru întreaga activitate la gala premiilor Gopo

Creatoarea de modă şi scenografa Doina Levintza va fi recompensată cu premiul pentru întreaga activitate la gala premiilor Gopo, în 29 iunie.

Cu o carieră ce se întinde de-a lungul a şase decenii, Doina Levintza a realizat mii de decoruri şi costume de film, teatru şi televiziune pline de originalitate. În cinematografie a colaborat cu regizori precum Nae Caranfil, Stere Gulea, Lucian Pintilie, Radu Gabrea şi Sergiu Nicolaescu, iar în teatru, cu Andrei Şerban, Mihai Măniuţiu, Dragoş Galgoţiu şi Liviu Ciulei.

Și-a început cariera la Buftea, ca asistentă de decoruri, după absolvirea Institutului de Arhitectură. A lucrat opt ani la Televiziunea Română și a creat costume şi decoruri pentru diferite emisiuni de teatru şi muzică. A avut peste 100 de prezentări de succes la Paris, Monte Carlo, New York, Londra, Madrid, Geneva, Bruxelles, Washington şi Chicago, iar creaţiile ei au fost incluse în expoziţii şi evenimente internaţionale.

Din pasiune pentru teatru şi cinematografie, în lipsa unui muzeu dedicat în Bucureşti, a deschis în 2017 o galerie în care pot fi văzute o parte din costumele create de-a lungul timpului şi recuzită de colecţie. Ministerul Culturii din Franţa a numit-o Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor. Doina Levintza este furnizor al Casei Regale a României din 2010.

Articolul anterior

SII România recrutează 150 de ingineri software și le plătește 800 de euro angajaților care aduc colegi noi

Articolul următor

Companii de top recrutează la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți 2021, până pe 13 august

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share