Orange pune umărul pentru formarea a 125 de “profesori altfel”

Din luna iunie, Orange România aduce știința mai aproape de 6.250 de elevi și le oferă posibilitatea să învețe, prin metode active, materiile din programa şcolară considerate cele mai dificile – fizica și chimia.

Acest lucru va fi posibil prin formarea a 125 de profesori de științe, care vor utiliza, pentru predarea la clasă, metode moderne în lucrul cu elevii, și vor pune accent pe investigații, experimente și proiecte inedite. Obiectivul proiectului este ca fizica și chimia să devină, în scurt timp, materiile preferate ale elevilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Fizica altfel” și “Chimia altfel” sunt cele două proiecte prin care organizația Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE) a început schimbarea sistemului formal de educație din România. Acest lucru a fost posibil prin crearea unei comunități de “profesori altfel”, care îşi propune să pregătească elevii pentru ziua de mâine și îi susţine să înţeleagă şi să poată să-şi explice singuri fenomene noi. Elevii trebuie să învețe cum să folosească aceste informații pentru a rezolva problemele cu care se confruntă în viața de zi de zi, acum și în viitor.

“Comunitatea <profesorilor altfel> numără acum peste 1.800 de profesori, însă cu sprijinul Orange România, vom reuși să mai formăm încă 125 de profesori la nivel național. Dincolo de faptul că, prin utilizarea la clasă a investigației, elevii pot descoperi singuri explicațiile fenomenelor discutate la ore, un câștig important este că ei realizează încet-încet că lumea fizică și, mai general, lumea din jur, are o logică, iar logica aceasta ei o pot desluși singuri”, declară Cristian Hatu, președintele CEAE.

Peste 6.250 de elevi vor beneficia de noua abordare la clasă și vor fi implicați în proiecte și investigații la care nici nu s-au gândit până acum sau nu și-au imaginat că s-ar putea realiza în școlile de stat. “Orange investeşte în educaţia din România de 20 de ani, timp în care ne-am îndreptat atenţia către pregătirea elevilor şi studenţilor pentru profesiile pe care le vor avea la dispoziţie în viitor. Dincolo de programele pe care le dezvoltăm pentru elevi, un factor esenţial în pregătirea lor sunt profesorii. Ei vor instrui generaţii întregi de elevi, îi vor învăţa cum să gândească, cum să se dezvolte şi cum să contribuie fiecare la progresul tehnologic, având ca punct de pornire ştiinţele exacte. Ne onorează parteneriatul cu CEAE şi ne bucurăm că putem contribui la un proiect ce a ajuns deja la performanţe remarabile”, spune Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange România.

CEAE va posta, în perioada următoare, pe website și pe pagina de Facebook, județele și datele la care vor începe cursurile.

Articolul anterior

Ploiești: Încep înscrierile în prima clasă în sistem dual, susținută de Adient Trim

Articolul următor

Președintele UNIQA Asigurări de viață primește un nou mandat

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share