Banner

GlobalLogic își extinde operațiunile în România, după achiziționarea Fortech, și țintește o creștere de până la 25 la sută a echipei locale

O companie a grupului Hitachi și lider în inginerie digitală, GlobalLogic Inc își extinde prezența în piața din Romania prin creștere organică, pe lângă achiziția companiei clujene Fortech.

Extinderea face parte din planul european al companiei, în care România va juca un rol major. Ca urmare a dezvoltării business-ului în România, GlobalLogic estimează o creștere de până la 25 la sută a echipei locale. Principala sursă de creștere va fi atragerea de clienți din domeniile sănătății, auto, industrial și telecomunicații. Intrarea GlobalLogic în România și achiziția Fortech le oferă programatorilor locali șansa de a dezvolta produse care aduc o contribuție pozitivă în viețile oamenilor și posibilitatea de a evolua profesional.

Pentru Fortech și GlobalLogic, achiziția înseamnă alăturarea talentelor și creșterea business-ului. În viitor, echipa vizează să angajeze oameni din întregul domeniu IT, inclusiv programatori, specialiști în testare manuală și automată, analiști, specialiști în analiza datelor, manageri de proiecte, arhitecți UI/ UX, din toate orașele din România, inclusiv București, Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Brașov, cu potențial de extindere și în alte zone, ca Timișoara.

În România, compania va dezvolta proiecte cu ingineri din toate țările în care GlobalLogic operează, pentru a asigura o sinergie la nivelul portofoliului de clienți GlobalLogic și Fortech. Atenția este concentrată asupra industriilor care fac parte din aria de expertiză a GlobalLogic: sănătate, auto, producții industriale și telecomunicații.

De ce România?

GlobalLogic și-a exprimat dorința de a intra pe piața din Romania încă de acum câțiva ani și a fost atrasă de forța de muncă locală din IT: ingineri/ programatori, testeri, arhitecți, designeri UX/ UI, care stăpânesc limbajul specific și dețin experiență în domeniu.

“Am fost interesați de România de ceva vreme, impresionați de experiența celor circa 200.000 specialiști IT la nivel local. Cu o puternică expertiză în inginerie, vedem un potențial uriaș în a duce GlobalLogic în topul jucătorilor IT, nu doar la nivel local, ci în întreaga regiune. Suntem entuziasmați de oportunitățile ce vor urma și dorim să le valorificăm pentru dezvoltarea business-ului și pentru a genera un impact pozitiv în comunitățile din care devenim parte”, spune Igor Byeda, Group Vice President și Head of GlobalLogic Europe.

Achiziția Fortech face parte dintr-un plan strategic desfășurat de GlobalLogic pe mai mulți ani. Acesta ca scop extinderea amprentei la nivel european și asigurarea unor servicii cu valoare adăugată clienților din întreaga lume. Tranzacția aduce noi perspective pentru echipa și clienții Fortech, în timp ce GlobalLogic continuă să-și dezvolte prezența deja semnificativă în Europa.

Igor Byeda, Group Vice President și Head @ GlobalLogic Europe & Călin Văduva, CEO și co-fondator @ Fortech.

Una dintre cele mai mari și căutate companii din domeniul tehnologiei din România

Ca jucător independent, Fortech a evoluat organic timp de două decenii. A ajuns la peste 1.150 de ingineri în patru centre de distribuție din România și și-a consolidat relația la nivelul comunităților de specialiști din domeniul IT din toată țara. Printr-o abordare orientată spre client, importanța companiei în rândul furnizorilor de servicii tehnologice din Europa Centrală și de Est a crescut continuu și a devenit o alegere de încredere pentru IMM-uri și companii internaționale de top. Sub îndrumarea CEO-ului și co-fondatorului Călin Văduva, Fortech a devenit una dintre cele mai mari și căutate companii din domeniul tehnologiei din România.

“În ultimii ani, Fortech a cunoscut o creștere constantă, care ne-a transformat în una dintre cele mai mari companii cu acționariat românesc. Ne mândrim cu această realizare, dar am conștientizat că extinderea peste granițe este esențială pentru un succes sustenabil. După o analiză atentă, am găsit în GlobalLogic partenerul ideal pentru dezvoltarea noastră globală. Împărtășim nu doar o viziune comună pentru dezvoltarea pe piața din România, ci și cultura și valorile de bază. Prin alăturarea de GlobalLogic și de conglomeratul Hitachi, avem noi oportunități de creștere a echipei și posibilitatea de a ne extinde capabilitățile din zona serviciilor, pentru clienții noștri”, arată Călin Văduva, CEO și co-fondator Fortech.

Într-un peisaj de business dominat de companiile internaționale de tehnologie, Fortech a rămas una dintre puținele companii de profil capabile să mențină ritmul și standardele impuse de jucătorii de top. A fost inclusă în topul 2023 Global Outsourcing 100, un clasament anual al celor mai sofisticați furnizori de servicii de outsourcing. E pentru a doua oară când Fortech a intrat în IOAP Global Outsourcing 100 și prima dată când și-a asigurat poziția de lider.

DESPRE FORTECH

Este un furnizor de top de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca. Asigură dezvoltarea de aplicații software end-to-end, cu precădere pentru clienții din domeniul auto, manufacturier, medical, media și comunicare. Abordarea companiei în dezvoltarea de software combină tehnologia cu metode agile de livrare și un mix de practici și metrici perfecționate de-a lungul a două decenii de activitate.   

DESPRE GLOBALLOGIC

Lider în inginerie digitală, ajută branduri din toată lumea să proiecteze și să construiască produse inovatoare, platforme și experiențe digitale pentru o lume modernă. Prin integrarea serviciilor de ideație, a ingineriei complexe și a expertizei datelor, clienții își pot imagina noi posibilități și își pot accelera tranziția spre afacerile digitale de mâine.

Cu sediul în Silicon Valley, GlobalLogic operează studiouri de design și centre de dezvoltare la nivel global. Lucrează pentru clienții din domeniul auto, comunicații, servicii financiare, sănătate, producție, media și divertisment, semiconductori și industriile tehnologice. Este o companie a Grupului Hitachi, care operează sub Hitachi, Ltd.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share