Orange România susține copiii pasionați de tehnologie prin programul SuperCoders

În parteneriat cu Fundația Orange și Simplon România, Orange România lansează a noua ediție a programului de educație digitală SuperCoders, dedicat copiilor între zece și 14 ani, pasionați de tehnologie.

Copiii vor participa la ateliere susținute de mentori experimentați și la webinare cu influenceri îndrăgiți. Vor putea să câștige premii atractive și unul dintre cele 50 de locuri în Academia SuperCoders. Ediția de anul acesta se desfășoară din octombrie 2022 în aprilie 2023 și cuprinde cele trei etape consacrate: Caravană, Competiție națională și Academie.

„Obiectivul pe care Orange și l-a asumat ca parte a Strategiei #OrangeForward e să facă România mai puternică prin digitalizare. Educația digitală ocupă un rol central în activitatea noastră și este o prioritate pentru Orange și pentru Fundația Orange. Cu acest țel comun, ne dorim să sprijinim cât mai mulți copii pasionați de tehnologie, să-i încurajăm să-și dezvolte abilitățile și creativitatea prin joacă, în timp ce dobândesc competențe care să-i ajute într-o lume în care tehnologia se dezvoltă rapid”, declară Veronica Dogaru, Corporate Communications & CSR Director la Orange România.  

Caravana, prima etapă a programului, are loc în octombrie-noiembrie 2022 și reprezintă o serie de ateliere în care participanții vor învăța de la mentorii Simplon bazele programării în Scratch, limbajul de programare vizuală pentru copii. zzAndrei și Karinul le vor împărtăși noutăți de game design, vlogging și tehnologie, prin webinare live transmise pe canalul YouTube Orange România. Agenda SuperCoders include și ateliere online și offline pilot, pentru elevi și profesori din școli din programul Digitaliada, implementat de Fundația Orange.

„Ne alăturăm demersurilor Orange România și aducem expertiza Digitaliada mai aproape de SuperCoders, prin implicarea profesorilor și a școlilor din program în ateliere-pilot dedicate. Ne dorim să oferim alternative de învățare și experimentare adaptate nivelului de înțelegere al copiilor, complementare metodelor de lucru interactive și conținutului digital educativ la care au deja acces prin Digitaliada”, arată Ovidiu Ana, director executiv la Fundația Orange România.

Ca să se înscrie în Competiția Națională SuperCoders, a doua etapă a programului SuperCoders, copiii trebuie să creeze o poveste interactivă. În baza noțiunilor pe care le-au dobândit în atelierele de Scratch și mizând pe creativitate, ei trebuie să-l ajute pe supereroul Coder, personajul principal al programului, să ducă la bun sfârșit o nouă misiune, ce vizează consumul responsabil de resurse. Premiile pe care le pot obține sunt 50 de locuri în Academia SuperCoders, tablete iPad și căști Apple AirPods. Înscrierile în competiție sunt deschise până în 20 noiembrie. Mai multe detalii sunt disponibile aici și pe platforma #PentruMâine.

Ultima etapă a programului, Academia, reprezintă o experiență amplă și avansată de programare pentru cei mai talentați 50 de copii. Timp de 12 săptămâni, ianuarie-aprilie 2023, în 12 întâlniri online, ei vor învăța noțiuni de Web Development (HTML & CSS).

DESPRE SUPERCODERS

Programul a fost lansat în 2014 de Orange România, împreună cu Simplon România, pentru a promova educația digitală și folosirea responsabilă și utilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. De anul acesta, Fundația Orange se alătură inițiativei. Peste 3.900 de copii au beneficiat de experiența SuperCoders – 650 doar în ediția de anul trecut.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share