Peste 2.000 de programe dedicate generației Z, la Internship & Trainee Marathon

Prima jumătate a anului a adus numeroase oportunități pentru tinerii aflați la începutul cariere, dar și câteva schimbări pe piața muncii.

Din februarie și până acum, cel mai mare și mai important proiect național, Internship & Trainee Marathon, aduce în atenția studenților și proaspăt absolvenților din toate centrele universitare cele mai noi programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level.

Primăvara aceasta, proiectul beneficiază de o nouă identitate vizuală, ce ilustrează conceptul de „marathon”. Fiecare tânăr va avea acces la peste 2.000 de oportunități din peste 250 de companii și va putea să ajungă la linia de sosire cu programul sau jobul entry-level care se potrivește nevoilor și preferințelor sale. Internship & Trainee Marathon 2020 își propune să atragă companii renumite și poate fi accesat de orice candidat care deține un cont și un CV pe portalul hipo.ro. Printre companiile implicate se numără JTI, HP Inc, Ursus, Veeam Software, E.ON, ING. Tinerii vor găsi programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level la nivel național, disponibile în companiile ce s-au înscris în Marathon și nu numai.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

În această primăvară, a fost lansat studiul Generației Z, care și-a propus să creeze un mediu favorabil pentru a înțelege nevoile studenților sau ale absolvenților în ceea ce privește dezvoltarea carierei, a preferințelor și a așteptărilor salariale pentru programele dedicate lor. Conform studiului, majoritatea tinerilor din România preferă lunile de vară pentru a urma astfel de programe, însă și toamna este o perioada importantă pentru ei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

40 la sută dintre tineri își doresc un program flexibil, care să le permită să participe la cursurile de la facultate, 31 la sută și-ar dori să urmeze un program part-time, iar 28 la sută sunt dispuși să aplice la un job full-time. Principalele criterii după care aleg să aplice la un program de internship/ trainee sau job entry-level sunt pachetul salarial, programul de lucru, oportunitățile de carieră și mediul de lucru.

Cele mai importante trei obiective ce stau la baza deciziei de a urma un program de internship sunt învățarea și dezvoltarea profesională, beneficiile pe care le aduce un program de lucru flexibil (participarea la cursuri și examene) și zonele de testare ale domeniilor de interes, pentru a înțelege ce le place sau ce li se potrivește. În ceea ce privește topul celor mai doriți angajatori unde tinerii și-ar dori să urmeze programe de internship & trainee, câteva dintre ele s-au înscris la marathon, alături de alte companii, precum P&G, Ubisoft și British American Tobacco.

Programe disponibile pentru studenți:

  • Global Graduate Program, al companiei British American Tobacco, care își propune să ofere tinerilor pasionați și ambițiosi oportunitatea de a-și atinge potențialul maxim. Vezi pozițiile aici.
  • JTI Internship Programme, aflat la cea de-a 13-a ediție, le propune tinerilor o experiență profesională plăcută, într-un mediu de lucru multinațional. Vezi pozițiile aici.

Companiile care au deschise astfel de programe și doresc să se implice în dezvoltarea profesională a tinerilor pot intra în contact cu organizatorii la adresa de e-mail: angajatori@catalyst.ro.

Articolul anterior

British American Tobacco lansează un program online și gratuit de pregătire profesională pentru tineri. 20 dintre ei pot începe o carieră în companie

Articolul următor

Cum sunt afectați salariații cu mai mult contracte individuale de muncă și angajatorii lor de starea de urgență. Guvernul a "uitat" să le reglementeze drepturile

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share