Peste 3.000 dintre angajații gigantului Continental din România vor lucra pentru o nouă companie

Din 1 aprilie, Divizia Powertrain a grupului Continental funcționează ca o afacere independentă, care va activa sub numele de Vitesco Technologies, din a doua jumătate a anului.

Vitesco vine de la vita, latină pentru “viață”, și se bazează pe imaginea de energie, viteză și agilitate. A doua parte a numelui, “Technologies”, evidențiază ambiția companiei de a fi un furnizor de tehnologii, sisteme și servicii inovatoare.

Reorganizarea are impact și asupra unităților din România, unde divizia Powertrain își desfășoară activitatea în Timișoara, Sibiu și Iași (cele trei locații sunt centre de inginerie) și Brașov (locație de producție). Cele trei unități comerciale prezente în România însumau peste 3.000 angajați, la finalul anului 2018. Cristian Mihaly a preluat mandatul pentru Powertrain România, după ce, în ultimii 18 ani, a ocupat diferite poziții în Continental. România este o țară importantă pe harta Powertrain, cu impact în electrificare, prin introducerea de noi tehnologii în inginerie și producție.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În afară de afacerea cu motoare convenţionale cu combustie, activitățile companiei vor include și toate activitățile ce implică sisteme de acționare hibride și electrice, și activitățile legate de baterie. Componentele Powertrain sunt partea esențială a sistemului de propulsie electrică din modelul Jaguar I-PACE, ales “Mașina anului 2019 în Europa”. Importanța companiei pe piața motoarelor electrice este subliniată de comenzile deja plasate. Acestea însumează circa 11 miliarde de euro, în 2018, din care două miliarde au fost atribuite segmentului de mobilitate electrică.

Clienții companiei includ toți producătorii generali de echipamente originale. Compania are peste 50 de locații de producție și inginerie, pe toate piețele regionale, și peste 42.000 de angajați, în întreaga lume, și a înregistrat vânzări de circa 7,7 miliarde de euro, în 2018. Sediul central va fi în Regensburg. Gama completă de produse include sisteme de injecție pe benzină și diesel, managementul motorului și al transmisiei, inclusiv senzori și actuatori, tehnologii de tratare a gazelor de eșapament, sisteme de alimentare cu combustibil și componente și sisteme pentru acționări hibride și electrice.

Stabilirea activităților Powertrain ca grup independent face parte dintr-o realiniere organizațională de anvergură, întreprinsă de Continental ca răspuns la schimbările din industria automobilelor. În viitor, Grupul Continental va fi împărțit în cele trei “sectoare de grup”: Rubber Technologies, Automotive Technologies și Powertrain Technologies.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share