Petiție pentru ca patronii de farmacii să fie doar farmaciști: peste 2.000 de semnături, în două zile

Mai mult de 2.000 de persoane au semnat o petiție online, lansată în 29 martie și care solicită ca farmaciile să fie deținute doar de persoane cu studii superioare de farmacie.

“Pacientul român are nevoie de un serviciu farmaceutic de calitate. Pentru a beneficia de el, are nevoie nu doar de un farmacist competent, ci și de un farmacist independent, eliberat de sub autoritatea unui patronat fără tangență cu domeniul farmaceutic, fără cod deontologic și al cărui unic obiectiv este profitul”, arată inițiatorii petiției.

La finalul anului trecut, dintre companiile ce apăreau în Top 5 al celor mai importanți retaileri din domeniul farma, în România, doar una fusese înființată de un farmacist. Mihai Miron (foto), fondatorul Ropharma, locul 5 în acest clasament, a absolvit Facultatea de Medicină Militară “Carol Davila” din București, Secția Farmacie, și și-a susținut doctoratul la UMF “Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca – Catedra de Tehnologie Farmaceutică și Biofarmacie. În CV-ul său apar experiențe ca farmacist stagiar la Laboratorul de Cercetare și Microproducție al Spitalului Militar Iași, farmacist, șef al Laboratorului de Microproducție al Spitalului Militar Sibiu, farmacist principal la Dispensarul Policlinicii Militare Buzău și farmacist principal, șef al Laboratorului de Microproducție Medicamente din cadrul Dispensarului Policlinicii Militare Buzău.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Catena, compania de pe primul loc, cu peste 750 de unități, a fost înființată de Anca Vlad, absolventă a Academiei de Studii Economice – Relații Economice Internaționale, în vreme ce Sensiblu, rețeaua proaspăt trecută în portofoliul cehilor de la Penta Investment, este un business fondat de patru afaceriști străini, fără legătură cu domeniul farma. Compania care completează podiumul, Dona, este “creația” medicului Eugen Banciu, și este urmată de Help Net, care a apărut ca proiect de absolvire a unui Program de Executive MBA al Isabellei Iacob, absolventă a Facultății de Comerţ din ASE.

Articolul anterior

VIDEO. Ford a produs motorul cu numărul un milion la fabrica din Craiova

Articolul următor

6 din 10 angajatori din România ar aduce muncitori din străinătate

Articole din aceeași categorie
Total
80
Share