Pianista Sînziana Mircea, inclusă de Universitatea Bocconi din Milano în topul celor mai de succes absolvente din istoria sa

Una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Universitatea de Economie Luigi Bocconi din Milano, a celebrat data de 8 martie prin lansarea volumului “Changed by Women”.

Volumul prezintă poveștile de succes a 99 de absolvente ale universității. Printre ele se numără și pianista și compozitoarea Sînziana Mircea, absolventă a programului de masterat în managementul artelor. Alături de ea apar, printre altele, Alice Acciarri (General Manager eBay Italia), Silvia Ardagna (Chief European Economist Barclays), Silvia Candiani (Vice-President Microsoft), Margherita Della Valle (CEO Vodafone Group), Roberta Gatti (World Bank Chief Economist for EMEA) ori Elisabetta Magistretti (prima femeie CEO la UniCredit Bank).

Sînziana Mircea a concertat în SUA, Japonia, China şi Europa, la Carnegie Hall New York, Kennedy Center Washington DC, Tokyo Metropolitan Theater, Silk Road Arts Center Beijing și St Martin-in-the-Fields Londra. A obţinut diploma de licenţă la Hochschule für Musik und Tanz Köln şi cea de masterat la Guildhall School of Music & Drama Londra, unde a fost admisă cu bursa integrală de studii oferită de Steinway & Sons UK. S-a perfecţionat la Accademia Pianistica Imola din Italia și a urmat cursurile de masterat in Arts Management la SDA Bocconi Business School.

În 2014, a devenit primul bursier român al Van Cliburn Foundation TCU School of Music, SUA, și a fost invitată să participe la Piano Texas Festival & Academy. În 2017, a primit titlul de Young Steinway Artist, care desemnează cei mai promițători pianiști din lume. Predă la Conservatorul Luigi Canepa din Sassari, Sardinia, și este doctorand la Universitatea de Vest din Timișoara.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share