Pianista Sînziana Mircea compune și lansează două videoclipuri inedite

APRECIERE. Sînziana Mircea a primit titlul de Young Steinway Artist, ce desemnează cei mai promițători pianiști din lume.

În prima jumătate a acestui an, Ministerul Culturii a acordat o Bursă Brătianu pianistei Sînziana Mircea, pentru promovarea valorilor culturale contemporane din România.

În cadrul acestei burse, Sînziana lansează două videoclipuri: Fortuna, după Carmina Burana, de Carl Orff, și Home, după Dansurile Românești, de Theodor Rogalski. Videoclipul Fortuna a fost lansat în 29 octombrie, iar al doilea va fi lansat în 5 noiembrie, pe canalul YouTube al artistei.

Sînziana Mircea a concertat în toată Europa, America de Nord și Asia. După apariția, la zece ani, pe scena Atheneului, a debutat la Tokyo Metropolitan Theatre și St Martin-in-the-Fields London, la 20 de ani. Patru ani mai târziu, a debutat la Carnegie Hall și a efectuat primul său turneu în China. Aparițiile sale recente includ Carnegie Hall, Bucharest Radio Hall, Stockholm Philharmonic, Tallinn Philharmonic, Harvard Club New York, Bucharest Philharmonic, London Steinway Hall, Tokyo Steinway Hall, Sapporo Concert Hall, Nanjing Arts Center, Harbin Concert Hall.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Sînziana este câștigătoare a premiului Van Cliburn Foundation & TCU Scholarship Award și al premiului Academiei Internaționale de Piano din Miami. A primit titlul de Young Steinway Artist, ce desemnează cei mai promițători pianiști din lume. Înregistrările concertelor sale au fost transmise de toate canalele de radio europene importante pentru muzică clasică, inclusiv BBC Radio 3, RAI 3 Italia, Music3 Belgia, Radio România Muzical.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 20 septembrie, recitalul Sînzianei a fost capul de afiș al emisiunii “Through the night”, produsă de BBC Radio 3, difuzată în 13 țări, cu o audiență de un milion de ascultători. Turneul programat în Asia a fost amânat din cauza pandemiei, iar Sînziana a avut timpul și inspirația de a compune o serie de prelucrări după compozitori celebri ai secolului XX. Piesele sunt incluse pe un album ce va fi lansat în decembrie, la Electrecord.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share