Cel mai mare centru de shared services al grupului BAT are birouri noi în București. Cum arată spațiile de lucru din One Cotroceni Park

Lemon Office Design, divizia de interior design pentru spații de birouri a companiei Lemon Interior Design, a finalizat proiectul de amenajare pentru birourile BAT Digital Business Solutions.

Spațiul de lucru este situat în One Cotroceni Park, una dintre cele mai moderne dezvoltări imobiliare din București, care beneficiază de certificare LEED Platinum v4, ce atestă funcționarea durabilă și impactul minim asupra mediului, și de certificare WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea și bunăstarea la locul de muncă. 

BAT DBS este cel mai mare centru de shared services al grupului BAT și furnizează, printre altele, servicii financiare, de resurse umane și IT. Cu o suprafață de circa 11.200 mp, noul spațiu de birouri găzduiește peste 1.200 de angajați ai BAT DBS și îmbină materialele naturale cu estetica modernă. Abordarea Lemon Office Design în proiect a fost axată pe crearea unui mediu care nu doar reflectă viziunea BAT, ci și promovează evoluția continuă.

“În colaborarea cu BAT DBS, ne-am propus să trecem dincolo de conceptul tradițional de birouri, prin realizarea unui spațiu în care ideile prosperă organic și unde fiecare se simte cu adevărat inspirat. Acest proiect a demonstrat cu succes că un design atent realizat poate optimiza conexiunea dintre angajați. Împreună am construit mai mult decât un loc unde oamenii vin să lucreze – am creat un mediu în care colaborarea și inspirația se intersectează în fiecare zi”, declară Elena Oancea, co-fondator al Lemon Interior Design.

Zona de recepție și spațiile de lucru sunt concepute să stimuleze interacțiunea și creativitatea și îmbină culorile vibrante cu elementele biofilice. Spațiul de lounge și aranjamentul modular al scaunelor subliniază flexibilitatea și confortul, accentuează preocuparea companiei pentru starea de bine a angajaților și încurajează interacțiunea dintre ei. Această abordare nu doar îmbunătățește confortul angajaților, ci subliniază și angajamentul BAT față de sustenabilitate.

“Schimbarea biroului a apărut ca urmare a angajamentului nostru de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow), pentru angajați și pentru societate. Câțiva factori au fost luați în considerare cu prioritate: respectarea principiilor ESG (environmental, social, governance) și crearea unui mediu motivant și performant. Bunăstarea angajaților stă la baza a tot ce facem, astfel că designul biroului s-a concentrat pe crearea unor spații de colaborare, care să susțină o stare de bine, de învățare și dezvoltare, toate menite să faciliteze conexiuni și să creeze momente memorabile”, arată Mario Calero Leyva , General Manager, BAT DBS Romania.

Amenajarea birourilor BAT din One Cotroceni Park se remarcă și prin faptul că echipa de arhitecți și designeri a Lemon Office Design a ales să integreze elemente naturale, cu ajutorul cărora spațiul tradițional de lucru este transformat într-un mediu organic și vibrant. Prin utilizarea luminii naturale, a plantelor și a materialelor sustenabile, natura este adusă în interior și este o dovadă a misiunii companiei față de promovarea sustenabilității și o modalitate eficientă de a stimula confortul și productivitatea angajaților.

În plus, Lemon Office Design a implementat tehnologii de ultimă generație ca să creeze un mediu de lucru dinamic și sustenabil. Aceste soluții includ sisteme inteligente de iluminat și control al climei, care se adaptează  la nevoile utilizatorilor și condițiilor exterioare. Designul flexibil al spațiilor permite utilizarea eficientă a resurselor și adaptarea la evoluțiile din companie.

Fondată de Cristina Căpitanu și Elena Oancea, compania Lemon Interior Design se remarcă prin concepte inovatoare și management complex al amenajărilor de interior, pentru segmentul rezidențial și pentru spațiile de birouri, prin divizia sa de office Lemon Office Design.

DESPRE BAT 

Este un angajator strategic în România. A creat peste 3.000 de locuri de muncă în cele trei companii prezente aici: BAT Investment – fabrica de la Ploiești, BAT Trading – compania de distribuție și Digital Business Solutions – centrul de servicii integrate din București, cel mai mare centru al grupului de acest fel. BAT generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, pe lanțul de distribuție și aprovizionare. Numărul de angajați BAT a crescut constant, în medie cu circa zece la sută, în fiecare dintre cei peste 25 de ani de prezență a companiei în România. În 2022, BAT a fost al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României, cu circa 10,2 miliarde de lei plătiți sub formă de taxe și accize.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share