Piața muncii a accelerat în iulie. Candidaturile au depășit recordul din ultimul an și jumătate

A doua lună de vară din 2022 a adus un volum de joburi cu 28 la sută mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut pe platforma de recrutare BestJobs și a păstrat același nivel față de iunie 2021.

Deși este o perioadă de vârf a sezonului estival, persoanele interesate au înregistrat cu 13 la sută mai multe candidaturi decât în iulie 2021 și cu zece la sută mai multe decât luna precendentă. Tinerii aflați la început de carieră au fost mult mai dinamici în căutarea unui job și au doborât un nou record de activitate de la începutul anului și până acum. Cei din segmentul 18-25 de ani au înregistrat 17 la sută din totalul candidaturilor din iulie.

“Stagnarea în numărul de joburi este specifică lunilor de vară, când, pe fondul concediilor, volumul recrutărilor scade. Totuși, candidații au început intens a doua jumătate a anului. Dacă în decembrie 2021, un candidat cu intenții de angajare aplica, în medie, la 3-4 joburi, acum datele arată o medie de șapte oportunități vizate. Vedem în platformă și faptul că, indiferent de vârstă, candidații sunt interesați de oportunități profesionale mai bune din punct de vedere al salariului sau al beneficiilor extrasalariale. Chiar și cei care nu urmăresc o schimbare imediată a jobului candidează, pentru a-și evalua opțiunile”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

În iulie, candidații au fost cel mai interesați de posturi în vânzări, unde numărul candidaturilor a crescut cu aproape patru la sută față de iunie, management, financiar/ contabilitate, IT/ telecom și producție/ logistică. S-a înregistrat o creștere notabilă, de aproape 20 la sută, a numărului de candidaturi în HoReCa, pe fondul intensificării activităților sezoniere din acest domeniu.

Topul companiilor cu cele mai multe candidaturi a fost condus de Lidl, LPP Fashion, Enel și eMAG. Mulți candidați s-au orientat către județele mai dezvoltate din punct de vedere economic, precum Ilfov și București (peste 221.170 de candidaturi), Timiș (59.600), Brașov (44.330), Cluj (44.270) și Constanța (+35.700), arată datele BestJobs.

Candidații au aplicat în număr mare pentru poziții precum consultant vânzări pentru un brand de fashion (1.700 de candidaturi), agent customer care (ce permite desfășurarea activității de la distanță) pentru o companie ce domină piața de comerț online (+1.300) și Online Guidance Support (circa 1.260). Volumul de joburi de la companii din străinătate a crescut cu 17 la sută față de iunie. Cele mai multe oportunități au venit din Germania. Pe plan național, vânzările, managementul, IT-ul și finanțele sunt domeniile care domină oferta de joburi.

Datele din iulie mai reflectă o nouă tendință privind căutările candidaților potriviți în funcție de abilități. 75 la sută dintre joburile de pe platformă aveau adăugate skill-urile pe care candidatul ideal ar trebui să le aibă. Specialiștii BestJobs sfătuiesc candidații să-și mențină CV-urile actualizate inclusiv cu abilitățile soft și hard, pentru a-și mări șansele de a fi recomandați de platformă angajatorilor și, astfel, de a fi contactați pentru un nou job.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Articolul anterior

David Popovici donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial

Articolul următor

Consultant în resurse umane: angajații români vor salarii mai mari, dar nu știu să le ceară

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share