Platforma de beneficii de sănătate mintală și emoțională 4mind le oferă gratuit suport emoțional angajaților, în timpul coronacrizei

Foto: Djordje Petrovic

Criza COVID-19 poate fi oportunitatea perfectă pentru companii de a-și demonstra angajamentul pentru sănătatea mintală și starea de bine a angajaților, sunt de părere specialiștii 4mind.

Pandemia a afectat nu numai sănătatea fizică și securitatea financiară a multor persoane, ci și sănătatea lor mintală. Depresia și anxietatea în rândul angajaților au fost identificate ca trăsături definitorii ale vremurilor noastre, chiar înainte de izbucnirea crizei actuale.

Organizația Mondiala a Sănătății estima că aproape 300 de milioane de oameni suferă de depresie și anxietate la nivel global și că doar în SUA se pierd anual circa un trilion de dolari, ca urmare a scăderii productivității la locul de munca cauzată de acești factori.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

În prezent, angajații se confruntă cu și mai multă teamă și anxietate decât în mod normal, din cauza incertitudinii cu privire la starea de sănătate, a siguranței locurilor de muncă și a previziunilor legate de viitor. Oferirea suportului emoțional și mintal de care au nevoie în această perioadă ar putea ajuta companiile să-și demonstreze angajamentul pentru starea de bine a angajaților.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cum multe dintre îngrijorările de astăzi nu vor dispărea după terminarea crizei, angajatorii vor fi nevoiți să acorde o atenție sporită dezvoltării psihicului și capacității de gestionare a emoțiilor salariaților pe termen lung, nu numai până la ieșirea din starea de urgență.

Specialiștii 4mind – platforma de beneficii de sănătate mintală și emoțională ce oferă gratuit, în această perioadă, suport emoțional angajaților – sunt de părere că angajatorii vor începe să se diferențieze pe piața muncii tot mai mult prin importanța pe care o alocă dezvoltării personale, nu doar prin investirea în dobândirea de competențe și acumularea de informații.

După traversarea acestei crize, beneficiile legate de echilibrul emoțional și bunăstarea mintală a angajaților vor face parte integrantă din pachetul de beneficii extrasalariale, iar programele de ajutor individual, personalizat, vor fi sincronizate cu programe sistemice de sănătate organizațională. Angajatorii care adoptă primii aceste tendințe și sunt preocupați de igiena psihologică a angajaților vor avea nu numai un avantaj competitiv, ci vor aduce beneficii pe termen lung întregii societăți.

Companiile interesate să asigure echilibrul mintal și emoțional al angajaților lor au posibilitatea să ofere gratuit, pe perioada crizei, o sesiune de psihoterapie sau coaching fiecărui angajat, prin #solidaritate4mind. În mai puțin de trei săptămâni de la lansarea acestei inițiative Pro bono, peste 10.000 de salariați beneficiază de consiliere gratuită în psihoterapie și coaching, din partea celor peste 60 de specialiști 4mind. Companiile interesate pot lua legătura cu 4mind la hello@4mind.ro sau pe site.

Articole din aceeași categorie
Total
13
Share