Recrutorii au primit peste 38.000 de CV-uri la cele trei ediții Angajatori de TOP din această primăvară

Cel mai mare târg de carieră din România și-a încheiat cele trei ediții Angajatori de TOP cu focus pe cele mai dorite domenii: Business, Tehnologie și Inginerie.

Edițiile din această primăvară s-au desfășurat exclusiv online, pe platforma Hipo.ro, timp de 30 de zile, la nivel național, cu focus pe marile orașe, precum București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Brașov,  Ploiești, Pitești sau Sibiu. Angajatori de TOP a reunit companii de top multinaționale și locale, care au fost prezente cu o paletă diversificată de oportunități de carieră, astfel încât fiecare participant a avut ocazia să-și găsească jobul sau programul de internship potrivit, indiferent de nivelul de experiență.

  • Peste 300.000 de vizitatori au accesat secțiunile online ale evenimentelor;
  • Cele 37 de webinarii și conferințe online au reunit peste 2000 de participanți;
  • Peste 5.000 de oportunități de carieră oferite de companii;
  • Peste 38.000 de CV-uri depuse la joburile oferite de companiile participante;
  • 2.800 de conversații live pe chat între companii și candidați.

Pentru a sprijini inițiativele de recrutare ale companiilor  partenere și candidații care au căutat o oportunitate de carieră, echipa Angajatori de TOP a dezvoltat o serie de funcționalități avansate pe site-ul de carieră Hipo.ro, ce au permis desfășurarea celor trei ediții online fără a pierde mult din interacțiunea fată în față. Vizitatorii care au accesat secțiunile evenimentelor s-au bucurat de zonele de resurse puse la dispoziție de companii, de discuții live, jocuri, vânători de comori și tombole prin care au interacționat și au descoperit elemente ce țin de cultura organizațională și mediul de lucru al companiilor partenere.

Peste 2.000 de persoane au participat la cele 37 de webinarii și conferințe online, unde speakerii au abordat subiecte de interes, precum “Digitalizarea: trend sau necesitate?”, “Top 10 cele mai căutate competențe în IT&C în 2021”, “Vert.x – Think differently in Java”, “Transformation to E-mobility”, care au adus un plus dezvoltării profesionale și personale ale candidaților. Un alt punct de interes pentru participanții pasionați de tehnologie a fost TechTalks, unde au fost prezenți speakeri internaționali și locali, care au susținut webinarii și conferințe de referință și au abordat cele mai actuale proiecte și tendințe din industria IT&C.

Numărul mare de joburi oferite de companii – peste 5.000 – și diversitatea lor au permis oricărui candidat să își găsească cel puțin un job, din domeniul său de interes, indiferent dacă a fost vorba de candidați profesioniști, care își doreau să facă o schimbare în carieră, participanți middle-level, care căutau un job mai bun, tineri aflați la început de carieră și interesați de un program de internship sau trainee, ori candidați cu studii medii, interesați de joburile din domenii tehnice. Cei mai mulți participanți și-au depus CV-ul pentru joburi în IT Software, inginerie, contabilitate-finanțe, Customer support-Client service, vânzări, IT Hardware, producție, bănci, resurse umane-psihologie, achiziții-logistică-aprovizionare. Ei au candidat și pentru oportunitățile de carieră în telecomunicații, management, marketing, secretariat-administrativ sau asigurări.

“MassMutual România a deschis recent centrele din București și Cluj-Napoca și are disponibile peste 200 de posturi în această perioadă. Participarea la Angajatori de TOP ne-a ajutat să devenim mai vizibili în fața candidaților de pe piața locală, prin standul virtual și joburile postate pe Hipo.ro, dar și prin conferința TechTalks, unde am interacționat cu candidați interesați de Inteligența Artificială”, spune Mihaela Berechet, Head of HR MassMutual România.

“Angajatori de TOP și-a respectat poziția de cel mai mare târg de cariere din România. Ediția din această primăvară a înregistrat o creștere față de cele precedente din online atât în ceea ce privește interacțiunea directă cu candidații, cât și în partea de webinar, unde s-a simțit implicarea echipei organizatoare. În această perioadă, totul este despre adaptabilitate, iar evoluția în online a acestui eveniment a demonstrat că acest lucru este posibil”, declară Florin Hulea, Talent Aquisition Manager, TELUS International.

“Webhelp România este în plină expansiune și în primăvara aceasta. Avem proiecte noi, pentru care vom integra lunar vorbitori de limbi străine foarte variate, și suntem în căutare de candidați cu apetențe pentru tehnologie, dar și de profesioniști din domeniul IT sau financiar. Prin intermediul Angajatori de TOP, am reușit să ne apropiem de o paletă largă de candidați și sperăm că mulți dintre ei se vor alătura echipei în perioada următoare”, afirmă Andra Adam, Recruitment Manager, Webhelp România.

Printre companiile care au participat la cele trei ediții online Angajatori de TOP s-au numărat Webhelp, Allianz Technology, TELUS International Europe, Bosch Service Solutions, Cognizant Softvision, Continental, Veeam Software, British American Tobacco, JTI, Automatic Data Processing (ADP), Penny., Concentrix, BCR, BearingPoint, Schlumberger, Teleperformance, Dell Technologies, The Estée Lauder Companies, Veeam Software, MassMutual, Accesa, METRO.digital, Hella, Engie, Grupul Enel, Haier Europe, Yazaki Component Technology, Filtration Group, Valoris Center, Nestlé, Accenture, Société Générale Global Service Centre, Deloitte, Regina Maria, DB Schenker GBS Bucharest, Vodafone, PepsiCo, NonStop Consulting, Leroy Merlin, ABA – Work in Austria, TE Connectivity Sensor Solutions, Elektrobit Automotive, Huawei, Dräxlmaier Group, Prysmian, Linda Selection, Coficab Ploiești, Clariant, Metro Cash & Carry, Michelin, Cegedim, Smithfield, InSites Consulting, Superbet, Alpha Bank, Nokia, virtual7, msg Systems, Savnet Training Center, HUF, Imsat, dalli group, Schurter Electronic Components, Elemaster și Decor Floor.

Articolul anterior

Luxemburg, cea mai "periculoasă" țară din UE, pentru angajați. România, pe locul doi

Articolul următor

Dragoș Constantinescu, președintele Ursus Breweries, va conduce business-ul Asahi din patru țări. Paul Barnett, noul șef al companiei din România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share