Porsche Engineering: Inginerii din Cluj utilizează inteligența artificială pentru a modela viitorul mobilității

Echipa Porsche Engineering România lucrează la mai multe proiecte de dezvoltare a unor vehicule complet electrice ce utilizează inteligență artificială (AI) și regândesc interacțiunea om-mașină.

De la soluții de dezvoltare a unor sisteme avansate de asistență pentru șoferi, caracteristici de conectivitate și interfețe de utilizare de ultimă generație, până la folosirea optimă a bateriei electrice, inginerii clujeni își aduc contribuția la viitorul mobilității. Într-un moment de cotitură pentru industria auto, filiala furnizorului global de servicii de inginerie Porsche Engineering continuă să caute ingineri talentați, pentru a-și extinde echipa de specialiști.

“Ne îndreptăm rapid către ceea ce este cunoscut în general drept HAD (Highly Automated Driving), un mod de a conduce extrem de automatizat. Creăm un tip de interacțiune om-mașină care este intuitiv și predictiv și ia în considerare condițiile de mediu, inclusiv condițiile de trafic, pentru a menține șoferii în siguranță și pentru a-i scăpa de problemele cu care se confruntă zilnic. În viitorul apropiat, inteligența artificială nu va răspunde numai la schimbarea condițiilor meteorologice, ci va fi în măsură să evite în mod proactiv situațiile dificile create de alte mașini și șoferi”, explică Marius Mihailovici, director general al Porsche Engineering România.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Echipa de 200 de ingineri și dezvoltatori de la Porsche Engineering Cluj utilizează o gamă întreagă de metode actuale AI, inclusiv rețelele neuronale, rețelele neuronale recurente, rețelele neuronale convoluționale, consolidarea învățării sau procesele decizionale. Provocarea sa este, însă, să selecteze tehnologiile și soluțiile care funcționează cel mai bine într-un mediu auto și care pot fi integrate perfect într-un automobil.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Compania valorifică tradiția academică îndelungată în materie de inteligență artificială de la Cluj – care datează din anii ’70 – și și-a extins colaborarea cu Universitatea Tehnică din Cluj, pentru a permite dezvoltatorilor și inginerilor specializați să aibă o contribuție la viitorul mobilității.

“Cei mai buni dezvoltatori specializați pe AI își doresc să lucreze la proiecte relevante, ce urmăresc o viziune clară. Este motivul pentru care proiectele noastre auto pentru viitorul mobilității reprezintă o perspectivă atrăgătoare pentru absolvenții și experții din acest domeniu. Acest lucru ne-a permis să ne atingem obiectivul de recrutare pentru 2019 cu puțin înainte de termen. Cum ponderea electrificării și a sistemelor inteligente în următoarea generație de automobile crește continuu, avem o perspectivă pozitivă asupra anului 2020 și nu numai. Așteptăm cu nerăbdare să vedem, în viitorul apropiat, proiectele la care am contribuit deja pe drum, în trafic. Și suntem și mai încântați de proiectele la care lucrăm pentru următorii ani”, afirmă Marius Mihailovici.

DESPRE PORSCHE ENGINEERING ROMÂNIA

Cu sediul în Cluj-Napoca, este o filială deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, integrată în rețeaua globală a grupului german, care are centre în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China), Cluj-Napoca și Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este o subsidiară ce aparține integral producătorului de mașini sportive Dr. Ing. hc F. Porsche AG, Stuttgart.

Articolul anterior

Un român va conduce business-ul UTA în Europa de Nord și Centrală

Articolul următor

Rezidențiat: 4.733 de candidați înscriși până acum. Ministerul Sănătății a suplimentat numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share