Dan Paraschiv (Luxoft): “Suntem mai creativi, ingenioși, adaptabili și rezistenți decât credeam la începutul pandemiei”

La începutul acestui an, Luxoft a fost una dintre primele companii din România care și-au deschis “porțile” pentru programatori care pot lucra 100% remote, de oriunde din țară.

Compania specializată în servicii de dezvoltare software și soluții IT inovatoare, parte din grupul american DXC Technology, are acum în România o echipă formată din aproape 2.000 de angajați, care au acces la sute de cursuri pe zona IT&C. La fel ca marea majoritate a colegilor săi, Dan-Adrian Paraschiv, Division Director la Luxoft Romania, și-a mutat biroul acasă, la începutul anului trecut. El vorbește despre plusurile și minusurile lucrului remote și despre planurile ambițioase ale echipei Luxoft din România, un punct important pe harta grupului sub “umbrela” căruia funcționează.

AngajatorulMeu.ro: În urmă cu două decenii, România era un punct neînsemnat pe harta IT-ului mondial. Lucrurile stau complet diferit acum. Ce s-a schimbat între timp și care astăzi atuurile României, în comparație cu alte zone ale lumii?

DAN PARASCHIV: Educația STEM în România a fost solidă și atractivă pentru o bună parte dintre liceeni și studenți încă din anii ’80, iar asta a constituit o fundație solidă pentru firmele care s-au aventurat aici la sfârșitul anilor ’90.

Poveștile de succes ale acestor firme au atras alte companii din vest, iar aderarea  la UE a simplificat și urgentat migrarea. Apariția în 2018 a primului unicorn cu origini românești a consolidat reputația României ca sursă de talent IT.

În continuare, posibilitatea de a lucra într-un mediu internațional, cu tehnologii noi și cu perspective de creștere profesională, atrage studenții și angajații către  IT&C. Cu o cerere de specialiști în continuă creștere, să sperăm că sistemul nostru de învățământ va ține pasul.

Care sunt serviciile pe care le furnizează Luxoft și cine sunt principalii clienți ai companiei?

Luxoft oferă servicii de proiectare, dezvoltare și testare aplicații software pe diverse platforme și tehnologii (Java, .Net, Python, C++, BI, Cloud) pentru  clienți din mai multe industrii. De asemenea, într-o mai mică măsură, servicii de support, administrare și BPO.

În ceea ce privește clienții în România, lucrăm cu bănci internaționale, firme de servicii financiare, asigurări, producători de automobile și de subansamble auto, operatori telecom, furnizori de servicii de comunicații și soluții de securitate, lanțuri de retail, etc.

Cât de importantă este piața românească pentru Luxoft?

România este o locație de top pentru Luxoft datorită capabilităților și know-how-ului dezvoltate aici în 20 de ani de existență, a localizării (timezone-ul și apartenența la UE), dar și a talentului IT local în continuă creștere. Toate acestea sunt foarte atractive pentru clienții noștri actuali și ne plasează pe lista scurtă în discuțiile cu noii clienți.

Industria se dezvoltă într-un ritm rapid prin progresele tehnologice. Care sunt provocările cu care se confruntă Luxoft?

Ritmul rapid al progresului tehnologic este intrinsec industriei IT. Ca parte din industrie, contribuim la acest ritm, dar în același timp folosim noile tehnologii pentru a depăși obstacole.

Provocările non-tehnologice sunt în prim-plan, de exemplu criza de personal, paradoxal amplificată de criza  COVID-19, iar răspunsul nostru a fost să căutăm ingineri IT în orice oraș din România și să le oferim posibilitatea de lucru remote sau relocare și o integrare în echipa cât mai facilă.

Multe companii și-au redus activitatea, de la începutul crizei sanitare, iar altele au fost nevoite să găsească rapid soluții pentru a supraviețui. Care a fost impactul asupra business-ului Luxoft? 

La începutul lui martie 2020, am avut o perioadă de acomodare în ritm accelerat la lucrul remote, dar nu a scăzut nicio clipă concentrarea noastră asupra priorităților din proiecte. Din al doilea trimestru, am observat nu numai o extindere a proiectelor curente, dar și apariția de noi proiecte în majoritatea industriilor pe care le deservim. Trendul acesta continuă accelerat și în acest an.

Jumătatea plină a paharului: pentru Dan Paraschiv, cele două ore de călătorie cu metroul s-au transformat în timp petrecut cu familia.

Care sunt plusurile și minusurile lucrului la domiciliu? Aveți în plan să păstrați acest regim de muncă în companie şi după ce lucrurile vor reveni la “normal”?

În prezent, echipa noastră este bine adaptată la lucrul full remote. Continuăm să ne atingem obiectivele în ritm susținut și la calitatea apreciată de clienții noștri. Sperăm, desigur, ca atunci când situația sanitară o va permite să facem trecerea la un mod de lucru flexibil, hibrid.

Până atunci, încercăm să facem cât mai puțin simțită lipsa interacțiunii directe. Avem mai multe inițiative interne pentru a păstra colaborarea online cât mai plăcută și eficientă, să evităm Zoom fatigue și să ne asigurăm că echipele noastre sunt în continuare funcționale și cu moralul ridicat.

Care sunt planurile Luxoft în România, pe termen scurt, mediu și lung?

Vom continua să dezvoltăm capabilități în următoarele arii tehnologice: data analytics, data engineering, cloud migration, cloud native, UI/UX, testare automată, DevOps, Internet of Things. Aceste capabilități contribuie semnificativ la succesul transformărilor digitale pornite de clienții noștri.

Cum arată acum agenda dvs. zilnică, în comparație cu cea din vremurile “obișnuite”? Cum ar suna un sfat pentru angajații care muncesc de acasă, pentru a fi mai productivi?

Cele două ore de călătorie cu metroul au trecut la timp petrecut cu familia, plus prânzul împreună – asta a fost o schimbare excelentă, din punctul meu de vedere.

Teamwork makes the dream work rămâne valabil și în pandemie, când lucrăm de acasă. Un efort conștient de a fi aliniat cu obiectivele și prioritățile echipei și de a-ți aduce contribuția la obiectivul comun va crește satisfacția după o zi de muncă.

De asemenea, este important ca la sfârșitul programului să ne deconectăm și să ne bucurăm de hobby-urile noastre.

Care sunt principalele lecții pe care le-ați învățat în ultimul an?

Acolo unde există voință, există și o cale, și iată că și de la distanță putem realiza lucruri remarcabile.  Al doilea lucru pe care merită să-l ținem minte este că suntem mai creativi, ingenioși, adaptabili și rezistenți decât credeam la început. 

Articolul anterior

Tinerii la început de carieră, tot mai activi în căutarea primului job. Cât poate câștiga un debutant, în funcție de domeniu

Articolul următor

Oficial: Germanii de la Adler Pelzer preiau divizia de sisteme acustice a francezilor de la Faurecia

Articole din aceeași categorie
Total
14
Share