Porsche Engineering își mărește echipa și se apropie de pragul de 300 de angajați în România

Subsidiara din Cluj-Napoca a companiei Porsche Engineering va continua să facă recrutări și în 2021 și își propune ca la finalul anului să aibă cel puțin 280 de angajați.

Creșterea echipei Porsche Engineering din România este alimentată de numeroasele proiecte noi, aflate în curs de dezvoltare. Noii angajați vor fi în mare parte ingineri care pot pune umărul la extinderea portofoliului de servicii și tehnologii propuse de companie.

Echipa Porsche Engineering România, care a trecut pragul de 200 de angajați la finalul lui 2019, a fost implicată în numeroase proiecte în domeniul Inteligenței Artificiale și al conducerii autonome, pentru principalele mărci ale grupului Volkswagen, și se află în avangarda evoluției industriei auto. Mai nou, specialiștii de la centrul de inginerie Porsche Engineering din Cluj-Napoca testează sisteme autonome prin utilizarea unor aplicații de gaming capabile să simuleze orașe sau anumite tipuri de șosele.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Aceste aplicații de gaming reprezintă o serie de pachete software ce simulează orașe, anumite tipuri de șosele sau diverse situații cu vizibilitate redusă pentru senzori sau pentru ochiul uman. Utilizarea aplicațiilor de gaming are ca principal avantaj reducerea timpului alocat pentru implmentarea soluțiilor finale, întrucât testele în condiții reale necesită o perioadă mai lungă.

Porsche Engineering România anticipează ca cererea pentru astfel de sisteme autonome va crește constant, în următoarea perioadă, fiindcă producătorii integrează un număr tot mai ridicat de sisteme și tehnologii pe mașini. “Cu ajutorul inteligenței artificiale și al aplicațiilor de gaming, putem simula fiecare scenariu și orice tip de incident, chiar și cele ce nu pot fi replicate în viața reală din motive evidente, de siguranță. De exemplu, atunci când mașina din față frânează agresiv și în mod neașteptat sau un animal sare în fața mașinii, pe drum”, explică Marius Mihailovici, director general la Porsche Engineering România.

Filiala din Cluj a Porsche Engineering este una dintre cele șapte locații de dezvoltare ale companiei și completează spectrul de servicii de inginerie furnizate de celelalte locații, din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Cehia), Shanghai (China) și Nardò (Italia). Obiectivul principal al Porsche Engineering România este dezvoltarea de software și dezvoltarea de funcții auto, în strânsă legătură cu proiectarea de automobile. 

Posturile disponibile la Porsche Engineering România pot fi găsite aici.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share