Poşta Română a reziliat contractul cu George Butunoiu Group, din cauza unui anunț de angajare

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română a luat decizia de a rezilia contractul cu George Butunoiu Group, pentru recrutarea unui director general şi a unui director economic. Hotărârea a fost luată în urma “nerespectării criteriilor de selecţie impuse de Poşta Română”.

Compania Naţională Poşta Română a semnat, în 23 august, un contract prin care George Butunoiu Group urma să recruteze personal pentru ocuparea celor două posturi de conducere, în cadrul companiei. Conform prevederilor contractului, consultantul avea obligaţia legală de a efectua selectarea candidaţilor cu respectarea criteriilor stabilitate de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul CA, fără a exista posibilitatea de a modifica criteriile prevăzute în contract. Singura posibilitate de modificare a criteriilor de selecţie ar fi fost indicarea acesteia, în mod expres, în caietul de sarcini în baza căruia s-a atribuit contractul şi în contractul propriu-zis.

Reprezentaţii Poştei Române au constatat că există diferenţe între modul de redactare al criteriilor de selecţie stabilitate prin contract şi aprobate de Consiliul de Administraţie, şi forma anunțului de selecție publicatat de George Butunoiu Group.

“Conform contractului, orice modificare a condiţiilor presupune existenţa unui act adiţional la contract, semnat de ambele părţi, manifestat în mod formal şi care să aibă drept consecinţă o modificare a contactului iniţial. Precizăm că NU s-au încheiat acte adiţionale la contractul dintre Poşta Română şi consultant, iar acesta nu putea opera modificări ale criteriilor de selecţie. Orice modificare a condiţiilor presupune existenţa unui act adiţional la contract, semnat de ambele părţi, manifestat în mod formal şi care să aibă drept consecinţă o modificare a contactului iniţial”, arată conducerea CN Poșta Română.

Compania Compania Naţională Poşta Română funcţionează sub autoritatea Ministerului Comunicaţiilor şi este cel mai mare angajator din România, cu peste 25.000 de angajaţi. Poşta Română va desemna o altă societate care să furnizeze asistenţă de specialitate în procesul de recrutare şi selecţie a resurselor umane.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share