Prânzul gratuit, spațiul de lucru izolat și cafeaua de specialitate, principalele beneficii “altfel”, cerute de angajații din România

Foto: LinkedIn Sales Solutions

La cinci luni de la ridicarea restricțiilor anti-Covid, angajații vor să lucreze în continuare de acasă, mai ales că îngrijorările legate de răspândirea virusului prind din nou contur, și au așteptări tot mai mari de la angajatori în legătură cu beneficiile pe care le acordă pentru a-i convinge să se întoarcă la birou.

24 la sută dintre angajați lucrează exclusiv remote, 34 la sută împart biroul de acasă cu cel din sediul angajatorului și doar 42 la sută s-au întors complet la birou, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs. Deși activitatea de la distanță rămâne modul de lucru preferat, 84 la sută dintre respondenți ar fi convinși să vină mai des la birou dacă angajatorul le-ar acorda beneficii care să le dea mai mult confort și să-i facă să se simtă ca acasă.

Pe lista beneficiilor “altfel”, care ar face mersul la birou mai atractiv, se numără mâncarea sau gustările gratuite (44 la sută), un design al biroului care să permită distanțarea de colegi (31 la sută) și care să includă mai multe zone verzi (31 la sută), un spațiu de relaxare (29 la sută), o atmosferă plăcută de lucru în colectiv (27 la sută) și, nu în ultimul rând, acces nelimitat la fructe și cafea de specialitate (21 la sută). 13 la sută declară ar fi mai plăcut să meargă la birou dacă angajatorul le-ar permite să își aducă animalul de companie la job.

“Modul de lucru remote, în contextul pandemiei, a influențat cel mai mult felul în care angajații se raportează la birou. Acum, pe lângă beneficiile clasice pe care le preferă, precum tichetele de masă și asigurările de sănătate, candidații, mai ales cei obișnuiți cu lucrul de acasă, vor să regăsească și în spațiul de lucru facilitățile pe care le aveau în propriul cămin. De aceea, regăsim pe lista de dorințe lucruri ca acces la fructe și cafea de specialitate, mâncare și gustări sau chiar posibilitatea de a veni la job cu animalul de companie. Accentul cade pe tot mai multă flexibilitate din partea angajatorilor, care se văd nevoiți să devină tot mai creativi în legătură cu beneficiile pe care le acordă pentru a-și ține echipele fericite la birou”,  spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Cele mai răspândite beneficii acordate de companii echipelor existente și pentru posturile pentru care recrutează prin BestJobs rămân bonurile de masă, cursurile de specialitate și abonamentele sau asigurările private de sănătate. Pe listă se adaugă și bonusuri de performanță sau pentru vacanță, programe de dezvoltare personală și de creștere a coeziunii echipei, cafea la birou, program flexibil, decontare a transportului sau zile suplimentare de concediu.

Mai puțin de jumătate dintre angajați se bucură însă de facilități extra la actualul job, cum ar fi să aibă spații verzi în birou (21 la sută), o sală de relaxare (zece la sută), acces la mâncare și gustări gratuite (nouă la sută) sau la băuturi răcoritoare (șapte la sută). Șase din zece angajați și-ar dori ca angajatorul să se preocupe de crearea unui mediu de lucru cât mai plăcut, inclusiv prin oferirea facilităților preferate de angajați, iar aproape 14 la sută consideră că angajatorul ar trebui să le dea libertatea să-și personalizeze spațiul de lucru, pentru a-l face mai primitor și mai confortabil.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share