39% dintre angajați și candidați primesc cel puțin o ofertă nouă de job, în fiecare lună. 74 la sută sunt abordați de recrutori de câteva ori pe an

2022 a fost cel mai bun an pe piața muncii pentru candidați și angajați, atât din perspectiva numărului mare de joburi disponibile pe piață, cât și a eforturilor pe care angajatorii le-au făcut pentru a-i atrage și pentru a-i reține: creșterea salariilor, diversificarea pachetelor de beneficii extrasalariale ori flexibilitatea legată de programul de muncă hibrid.

Potrivit unui studiu realizat la nivel global de The Network, entitate ce are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, Boston Consulting Group și eJobs România, aproape șapte din zece respondenți simt că piața muncii continuă să le fie favorabilă și că balanța este puternic înclinată în favoarea lor, în negocierile de angajare.

“Studiul a fost realizat pe un eșantion de 90.000 de candidați și angajați din 160 de țări, iar răspunsurile lor oglindesc fidel ce am resimțit și noi pe parcursul întregului an 2022, dar și de la începutul lui 2023 încoace: traversăm poate cea mai bună perioadă în care poți să-ți schimbi jobul și în care poți să alegi o variantă care ți se potrivește cu adevărat. 39 la sută dintre participanții la studiu primesc lunar cel puțin o invitație la un interviu de angajare, iar 74 la sută sunt abordați de câteva ori pe an de recrutori”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Mai bine de jumătate dintre candidați și angajați susțin că sunt acum în poziția de a refuza o ofertă atrăgătoare din punct de vedere financiar dacă experiența avută la interviu le-a lăsat un gust amar. În plus, istoricul pozitiv al ultimului an i-a făcut să privească optimist eventualele negocieri salariale dinaintea unei angajări.

“69 la sută cred că, inclusiv după ce au primit oferta financiară din partea angajatorului, pot obține, în final, un salariu mai mare, fiindcă știu că există pe piață un deficit de candidați, iar companiile sunt mai flexibile și dispuse să pluseze la salariu. Doar 14 la sută sunt de părere că angajatorii sunt cei care dețin avantajul competitiv în negocieri”, arată Roxana Drăghici.

Încrederea candidaților în ei înșiși se află la cote maxime. O confirmă și sondajul realizat de eJobs, în octombrie, care arată că 65 la sută dintre ei cred că și-ar putea găsi un job nou în mai puțin de două luni.

Studiul derulat de The Network, Boston Consulting Group și eJobs arată că IT-iștii, specialiștii în digital și în vânzări reprezintă profilurile cele mai căutate de angajatori. Sunt urmați de cei cu experiență în industria ospitalității, transporturi și logistică. Situația este similară în România. În 2023, pe eJobs au fost postate peste 13.000 de joburi pentru candidații din aceste sectoare de activitate.

Studiul a fost derulat în august-octombrie 2022. Răspunsurile au fost colectate de The Network, alături de cele peste 130 de platforme de recrutare afiliate la nivel internațional, și prelucrate de Boston Consulting Group, companie de consultanță în management, cu sediul central în Boston, Massachusetts. Acesta este cea mai amplă cercetare de profil realizată pe o eșantionare globală.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile circa 30.000 de locuri de muncă.

DESPRE EJOBS

Lansată în 1999, este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Din 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Elveția. Cu 4,9+ milioane de CV-uri, peste două milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

Articole din aceeași categorie
Total
21
Share