Premiere pe piața office, în cea mai înaltă clădire de birouri din țară

Dezvoltatorul imobiliar Raiffeisen Property Holding International (RPHI), proprietarul SkyTower, a finalizat o nouă investiție strategică pe piața locală de birouri.

În urma unui an de lucrări de renovare și reconversie, SkyTower inaugurează în România facilități în premieră pentru comunitatea de afaceri: centrul multifuncțional de evenimente SkyHub, cu primul amfiteatru amplasat într-o clădire de birouri, cel mai mare ecran video LED și cele mai înalte coloane verzi instalate în lobby-ul unei clădiri de birouri.

Cu o suprafață de circa 450 mp, SkyHub Events Centre dispune de trei zone de evenimente: amfiteatrul multifuncțional, ce oferă 55 de locuri și un ecran de proiecție cu tehnologie edge, o zonă de cocktail și lounge, cu bar, și o sală de ședințe de 12 locuri, echipată cu două ecrane cu rezoluție 4K. SkyHub Events Centre va fi utilizat atât de chiriașii clădirii, cât și de clienți externi.

Modernizarea lobby-ului SkyTower face parte din planul strategic de investiții al grupului. După lucrări de renovare, lobby-ul este dotat acum cu un perete LED de șase metri înălțime, nouă metri lățime și 1,2 adâncime, cel mai mare ecran de acest fel instalat într-o clădire de birouri de pe piața locală.

“Ultimii ani au adus o schimbare a cerințelor companiilor în privința spațiilor de lucru. Standardele folosite pentru clădirile de birouri în urmă cu un deceniu încep să dispară, iar oamenii se așteptă la condiții de lucru de calitate la locul de muncă. Ce am identificat e de fapt nevoia unei experiențe la locul de muncă: de la săli moderne de ședințe până la zone unde angajații se pot relaxa la locul de muncă”, spune Karl-Maria Pfeffer, CEO, RPHI.

Proiectele sustenabile și de mediu fac parte din strategia pe termen lung a RPHI, iar chiriașii și vizitatorii SkyTower se pot bucura acum și de cele mai înalte grădini verticale din sectorul office din România. Sunt formate din două coloane înalte de șase metri, acoperite integral cu plante naturale.

Sky Tower este ocupat în proporție de 94 la sută, cu un mix echilibrat de chiriași – multinaționale și companii de dimensiune mai mică.

DESPRE SKYTOWER

Este cea mai înaltă clădire din România. Turnul are 37 de etaje și ajunge la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu cinci etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, ce ating o viteză maximă de 6 m/s. Este prima și singura clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance, care deține și atestarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share