Premierul Tudose: Lucrurile merg într-o direcție bună, românii din străinătate se pot întoarce acasă

Foto: guv.ro

Într-o postare pe Facebook, ca răspuns la întrebările adresate de o familie de români plecați la muncă în afara țării, Mihai Tudose scrie că românii aflați la muncă peste hotare au toate motive să revină acasă – “România pe care vrem să le-o oferim familiilor și copiilor noștri este una într-o continuă dezvoltare economică și socială”, “rata șomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu crește, exporturile sunt la maxime istorice”.

Maria Palliu, din Marea Britanie, a scris un comentariu pe pagina lui Mihai Tudose, în care îi spune că ea și soțul ei ar dori să se întoarcă în România, dar nu sunt convinși că ar găsi joburi bine plătite. “Dacă eu și soțul meu dorim să ne întoarcem în țară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În București? Eu în domeniul sănătății și soțul meu ca jurist? Unde lucrăm câștigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu țara noastră în suflet trăim pe aici. Îmi doresc să știu dacă chiar se fac pași spre a se oferi locuri de muncă bine plătite, ca să ne putem întoarce?”, scrie Maria Palliu.

Răspunsul lui Mihai Tudose:

“Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce privește remunerația cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15 la sută și vrem să continuăm să le creștem – Legea salarizarii unitare prevede creșteri salariale semnificative). În ceea ce privește domeniul juridic, acesta este unul foarte dinamic, iar oportunitățile sunt numeroase, atât în mediul public, cât și în ce privat, iar românii bine pregătiți în domeniul juridic sunt esențiali.

Ne dorim și facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spații de producție de la societatea-mamă din SUA în altă țară și au ales România. Vor să facă investiții colosale în țara noastră (discutăm despre investiții de aproape zece miliarde de euro în următorii ani), să înființăm o societate mixtă și un transfer tehnologic de anvergură. Mai mult, acum două săptămâni, o firmă recunoscută la nivel mondial a demarat o investiție de jumătate de miliard de euro în România. Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană.

România pe care vrem să le-o oferim familiilor și copiilor noștri este una într-o continuă dezvoltare economică și socială, iar lucrurile merg într-o direcție bună (rata șomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu crește, exporturile sunt la maxime istorice). Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră”.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share