Un interviu de angajare “altfel”: CEO-ul unei companii din Sibiu face cinste cu prânzul

Înființată în 2007, de Radu Hasan, Ioana Hasan și Mircea Căpățînă, Smart Bill este astăzi cea mai apreciată soluție de facturare și gestiune de pe piața locală. Compania din Sibiu încearcă să-și completeze echipa cu developeri backend (java), frontend (javascript) și mobile (Android & iOS).

În 4-5 ani, Smart Bill își propune ca o companie din cinci, din România, să folosească soluția sa pe post de “sistem de operare” al firmei. Anul trecut, compania a atras o investiție de tip Venture Capital, de un milion de euro, de la două fonduri de investiții, iar în ultimii trei ani a crescut exponențial: și-a triplat vânzările, numărul de clienți și mărimea echipei. Ținta fondatorilor este ca în câțiva ani să devină cea mai valoroasă companie software din Sibiu și una dintre cele mai valoroase din România.

Potrivit CEO-ului și co-fondatorului Smart Bill, Radu Hasan, pe lângă programatori valoroși (backend, frontend, mobile), toate rolurile necesare sunt acoperite în-house, de la designer la product manageri sau testeri. Cum compania este în continuă expansiune, programatorii care vor să lucreze la Smart Bill sunt invitați să-i trimită un CV lui Radu Hasan, la adresa radu.hasan@smartbill.ro, iar acesta le va face cinste cu prânzul candidaților despre care crede că ar fi compatibili cu echipa sa.

Radu Hasan a scris, pe blogul companiei, zece motive “pentru care e fain să fii programator în echipa Smart Bill”:

  1. Smart Bill are propriul produs

“Suntem o companie <de produs>, un lucru destul de rar întâlnit într-o industrie în care majoritatea companiilor de software preferă varianta mult mai facilă a outsourcing-ului. Așa că toată munca, creativitatea și dedicarea noastră merg în Bill, <copilul> nostru. După fiecare sprint, Smart Bill Cloud devine mai bun, mai deștept, mai inovator. Prin el ajutăm zeci de mii de firme din România să fie mai eficiente, să câștige timp, să aibă acces la informațiile necesare”.

  1. Este un startup​

“Avem foarte multă libertate, luăm decizii repede, suntem agili și eficienți, și fiecare își aduce contribuția semnificativ. Fără proceduri rigide și fără politici <ascunse>”.

  1. Munca oamenilor are vizibilitate si impact mare

“Făcând parte dintr-o echipă destul de mică, aportul tău este semnificativ. Feature-urile dezvoltate de tine vor fi folosite, imediat cum ai făcut release-ul, de zeci de mii de firme. Rezultă multă satisfacție, dar implicit și multă responsabilitate”.

  1. O mare provocare

“În 4-5 ani, țintim ca 100.000 de firme din România să folosească Smart Bill pe post de <sistem de operare> al firmei lor. Dat fiind că în total sunt mai puțin de 500.000 de firme în România, îți dai seama ce impact vom avea. Împreună, vom eficientiza modul în care este condusă 20 la sută din economia României”.

  1. O echipă dedicată și echilibrată

“Pe lângă programatori foarte valoroși (backend, frontend, mobile), avem toate rolurile necesare acoperite in-house. Avem designer, avem product manageri, avem testeri. Echipa e în continuă expansiune, dar încercăm să păstrăm o creștere sustenabilă, astfel încât să păstrăm valorile și echilibrul de până acum. Știm să muncim mult și cu dedicare, dar știm să ne și distrăm. Periodic ieșim în oraș la bere/pizza/bowling și de câteva ori pe an facem câte un teambuilding”.

  1. Ideile sunt apreciate

“Lucrăm într-o echipă care are nevoie și care apreciază ideile fiecăruia. Dacă ai idei bune, dacă îți place să găsești soluții inovative la probleme complicate, te vei simți că peștele în apă. Încurajăm creativitatea și schimbul de idei. Ne place să vedem cum experiența fiecăruia dintre noi contribuie la realizarea unui produs din ce în ce mai performant”.

  1. No asshole policy

“Ne bazăm foarte mult pe bun simț și încercăm să păstrăm o atmosferă cât mai plăcută în birou. Respectul pentru muncă și pentru colegi nu poate fi înlocuit de nimic, oricât ai fi de talentat tehnic. Am refuzat de multe ori oameni care erau bine pregătiți, pentru că ne era teamă că nu se vor integra ok în echipă și riscam să stricăm atmosfera. Suntem foarte pretențioși la acest capitol, așa că poți fi sigur că aici nu vei întâlni colegi fără bun simț”.

  1. Singura companie software din Sibiu cu investiție de tip venture capital

“În România există foarte puține companii care au reușit să atragă o investiție de tip Venture Capital. Toate companiile cunoscute din Silicon Valley au avut la început o astfel de investiție. Și noi am reușit să atragem un milion de euro de la două fonduri de investiții foarte cunoscute în regiune: 3TS Catalyst și Gecad. Au investit pentru că au văzut în noi potențialul de inovare și de creștere pe care îl căutau. Pe lângă bani, fondurile vin și cu know-how-ul lui Marius Ghenea și Radu Georgescu, doi dintre cei mai de succes antreprenori din România”.

  1. Compania software din Sibiu cu cea mai mare creștere

“În ultimii trei ani, am început să creștem exponențial, astfel că ne-am triplat vânzările, numărul de clienți și mărimea echipei. Și vom continua să creștem în acest ritm de <Făt-Frumos> și în următorii ani. Dacă vom reuși să păstrăm rata de creștere, în câțiva ani vom deveni cea mai valoroasă companie software din Sibiu și una dintre cele mai valoroase din România”.

  1. Acces permanent la fondatorii companiei

“Nu există un <layer> de management între noi, fondatorii și restul echipei. Ieșim împreună la bere, putem vorbi oricând despre orice, vrem să discutăm împreună idei, suntem transparenți cu evoluția și datele financiare ale companiei. Și intenționăm să păstrăm deschiderea și transparența asta cât mai mult timp, indiferent cât de mult vom crește, pentru că suntem toți o echipă”.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share