Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism: Victor Ilie este câștigătorul ediției 2021

Victor Ilie, reporter la Recorder, este câștigătorul Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism 2021, oferit de Fundația Caritabilă a Familiei Rațiu, Centrul Rațiu pentru Democrație și Rațiu Forum.

În noiembrie 2020, Victor Ilie a publicat ancheta prin care l-a descoperit și l-a adus în atenția publicului pe “Regele pandemiei”, principalul responsabil cu achiziția pentru stat și cetățeni de echipamente medicale vitale în pandemie, stăpân peste un “regat” dominat de “corupție, sfidare și incompetență”. Potrivit membrilor comisiei de jurizare care au evaluat propunerile de anul acesta, ancheta lui Victor Ilie este un exemplu de “jurnalism de clasă”, venit dinspre un proiect independent de presă, un material documentat, într-o perioadă în care accesul jurnaliștilor la informații a fost adesea limitat.

“Susținem jurnalismul de investigație în România și ne dă speranță faptul că citim o mulțime de anchete de calitate atunci când evaluăm propunerile de laureați, materiale lucrate atent și profesionist de jurnaliști integri și dedicați, de care societatea are mare nevoie, în special în momente de criză”, precizează Nicolae Rațiu, președintele Fundației Caritabile a Familiei Rațiu.

Laureatul va participa, cu susținerea Fundației Caritabile a Familiei Rațiu, la ediția 2021 a Reuters Journalist Fellowship Summer School, o școală de vară destinată jurnaliștilor profesioniști din toată lumea, organizată de Reuters Institute for the Study of Journalism.

Articolul anterior

PayPoint România are un nou CEO

Articolul următor

Admiterea la Universitatea Babeş-Bolyai: Peste 9.000 de locuri bugetate la licență și master

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share