VIDEO. Președintele Franței vine în România

Foto: presidency.ro

Emmanuel Macron va vizita România, în perioada următoare, au declarat pentru Agerpres reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Johannis s-a întâlnit cu omologul francez, astăzi, în cadrul Consiliului European de la Bruxelles. Potrivit reprezentanților Administrației Prezidențiale, în cadrul întâlnirii, Klaus Johannis l-a invitat pe Emmanuel Macron să vină în vizită în România, iar președintele Franței a acceptat. Vizita va avea loc în perioada următoare, iar detaliile urmează să fie stabilite.

După întrevederea cu Emmanuel Macron, Klaus Johannis a declarat că a avut o întâlnire foarte bună cu omologul francez, cu care a discutat inclusiv despre Schengen. “Am avut o primă întâlnire așezată, bilaterală, cu președintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme importante pentru noi, pe colaborare și bilaterală, și în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pentru Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural și despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor”, a afirmat președintele României.

Cei doi președinți au convenit să lucreze împreună pentru a întări formate europene. “Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro, propus de președintele Macron, să fie deschis și pentru alții, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv și suntem interesați să colaborăm din timp pe acest proiect”, a arătat Klaus Johannis.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share