Prima femeie din România, care va face turul țării cu tractorul

Jurnalista Patricia Pop și-a planificat ca, din iulie, să facă turul României la volanul unui tractor, și să devină, astfel, prima femeie care face o astfel de călătorie.

Patricia Pop dorește ca, prin intermediul proiectului “România văzută din tractor”, să atragă atenția asupra potențialul agricol, turistic și gastronomic al zonelor prin care va trece, dar și să identifice problemele și nevoile cu care se confruntă fermierii și producătorii agricoli.

Călătoria va începe pe 1 iulie, la Craiova, iar linia de finiș a primei etape ale proiectului va fi la Ovidiu, jud. Constanța, la sfârșitul lunii. Patricia Pop va traversa sudul țării – Câmpia Română, Bărăganul și Dobrogea -, iar la anul va traversa Câmpia de Vest și, în 2021, Câmpia Moldovei. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru a putea pune în practică acest proiect, Patricia s-a înscris la o școală auto pentru tractoriști, pentru a obține categoria TR, ce îi permite să circule cu un tractor de peste 3.500 kg pe drumurile publice. Ea va porni la drum cu un tractor de 140 CP, asigurat de Arbos România. 

Vizitele la fermieri vor fi filmate și difuzate pe canalul de YouTube “Jurnal Agricol de Călătorie”, fondat de Patricia Pop, și pe Facebook. Patricia Pop este jurnalist specializat în agricultură, de peste 15 ani. A fost redactor șef la revista “Lumea Satului”, reporter pentru emisiunea “Din lumea satului”, de la Agro TV, și reporter la România Liberă. A publicat șase cărți de gastronomie și este fondator și realizator al canalului de YouTube, “Jurnal agricol de călătorie”.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share