Un puști cu origini românești va reprezenta Canada la Campionatul Mondial de karting

La doar opt ani, Ilie Tristan Crișan este un veritabil as al volanului. Născut în Canada, puștiul cu origini românești și-a asigurat un “bilet” la Campionatul Mondial de karting, care se va desfășura, anul viitor, în Portugalia.

Tristan, care este membru al echipei TAG Motorpsort CRG Racing, s-a impus în cursa rezervată piloților sub 11 ani, la campionatul canadian Rotax Micro-Mini Max, de la Mont-Tremblant. El a terminat ultima cursă sezonului cu doar o jumătate de secundă în urma învingătorului, care are 13 ani, după ce s-a aflat în frunte în zece din cele 14 tururi de pistă.

Ilie Tristan Crișan este fiul lui Ilie Crișan, un sibian cu o poveste de viață fabuloasă. Acesta a emigrat în Canada în urmă cu aproape două decenii. În 2001, după multe tentative eșuate de a-și găsi un loc de muncă, a înființat compania Andy Transport, devenită azi unul dintre cei mai importanți transportatori rutieri din țara sa de adopție. În 2012, Ilie i-a predat ștafeta fiicei sale, proaspăt absolventă de Drept. În urmă cu trei ani, Andreea a fost inclusă de organizația Women’s Executive Network pe lista celor mai puternice 100 de femei din Canada.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Articolul anterior

Farmaciile independente cer Guvernului respectarea termenelor de plată pentru decontarea medicamentelor

Articolul următor

Elevii din Centrul de Formare din Schaeffler România au început un nou an școlar, într-un format atipic

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share