De luna aceasta, Mihai Alexa, cu o experiență de 35 de ani în compania Dacia, va coordona activitățile celei mai complexe uzine ale Groupe Renault, după diversitatea proceselor și a activităților, realizate cu contribuția a circa 4.000 de salariați.
Mihai Alexa devine membru în comitetul de management și îi raportează lui Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România. “Suntem furnizor pentru 40 de uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi. Este o provocare zilnică. Alocarea de noi proiecte reprezintă o recunoaștere a faptului că echipele din România au demonstrat competențe și profesionalism. De-a lungul experienței mele în uzină, am interacționat cu cei mai mulți dintre angajați și cunosc bine echipele. În ultimii zece ani, peste 3,8 milioane de motoare au fost fabricate de oameni pasionați și mândri că aceste produse sunt făcute în România”, declară Mihai Alexa.
Mihai Alexa este absolvent al Universității Politehnica din București, Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor. Și-a început parcursul profesional la Dacia, în 1984. Până în 2008, a coordonat activitatea de uzinare și tratament termic al cutiilor de viteze și a fost șef proiect pentru cutia de viteze TL8. Ulterior, a ocupat posturile de director adjunct Fabricație și Manager Calitate în relația cu furnizorii. În 2010, s-a transferat la Technocentre, în Franța, unde, timp de un an, a fost pilot Sinteză Performanță și Calitate Mecanică. La întoarcerea în România, a preluat, pe rând, responsabilitățile de director Calitate, Fabricație ale Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia. Din 2017, a devenit director tehnic și a coordonat noile proiecte ce țin de competitivitatea uzinei. Din februarie, a fost director interimar, iar de la începutul lunii conduce ansamblul activităților de mecanică.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Cea mai complexă uzină a Groupe Renault, la nivel mondial, în ceea ce priveşte procesele şi activităţile, Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia înglobează o diversitate de tehnologii de fabricaţie. Folosește sistemul de producţie comun uzinelor Alianţei Renault Nissan Mitsubishi – Alliance Production Way (APW), iar 80 la sută din producţie merge la export.
În 2018, a produs 559.000 de motoare (0,9 TCe, 1,4, 1,6), 439.000 de cutii de viteze și 747.000 de șasiuri. La finalul anului trecut, a fost introdus în producție un nou motor, TCe 100, pe benzină, cu o capacitate cilindrică de 1 l, și care dezvoltă o putere de 100 CP și are un cuplu de 160Nm. Din 1999, investițiile realizate pe platforma industrială de la Mioveni se ridică la 2,5 miliarde de euro. Groupe Renault integrează în România toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o varietate de oferte de recrutare, pentru specializări diferite în studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2017, Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 5,7 miliarde de euro și 17.700 de angajaţi.