Prima româncă în board-ul celei mai prestigioase asociații de robotică din Europa

Ana-Maria Stancu, CEO și Robot Fleet Admiral al startup-ului Bucharest Promo Robots, a fost aleasă, ieri, în organismul de conducere al euRobotics, o organizație non-profit ce are drept obiectiv dezvoltarea roboticii în beneficiul economiei și societății europene.

Cu sediul în Bruxelles, euRobotics are peste 250 de membri. Bucharest Promo Robots este primul startup din România, adresat pieței de roboți umanoizi de servicii. Compania oferă, în acest moment, trei tipuri de servicii: închirierea roboților umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicații personalizate pentru roboți și distribuția lor în România.

“Este o reușită importantă pentru România, dar și pentru Europa de Sud-Est, care nu aveau, până acum, nici un reprezentant în organismul de conducere al celei mari importante organizații de robotică din Uniunea Europeană”, spune Ana-Maria Stancu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Conform ultimelor rapoarte privind industria mondială a roboticii, piața roboților umanoizi va crește de la 320,3 millioane de dolari, cât este acum, până la 3,9 miliarde, până în 2023. Această creștere accentuată se va datora, pe de o parte, dezvoltării constante a capabilității roboților și prețurilor tot mai accesibile, dar și schimbărilor ce vor avea loc în societate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share