Primele lucruri pe care vor să le facă o treime dintre angajații din România, după revenirea la muncă: să-și caute alt job și să-și dea demisia

34,3 la sută dintre angajații români care au răspuns la un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs spun că primul lucru pe care vor să-l facă după întoarcerea, cel puțin parțială, la activitatea normală, este să își caute un alt job, după care să-și dea demisia.

Alți aproape 18 la sută au de gând să ceară o mărire de salariu (8,8 la sută) sau să devină antreprenori (9,1 la sută). 73,7 la sută dintre respondenți nu cred că  angajatorul va lua vreo măsură în ceea ce-i privește după revenirea la birou, însă 14 la sută se așteaptă să le fie tăiat salariul, iar alți 5,2 la sută chiar să fie concediați, în contextul în care multe firme își vor reveni greu după criză.

Doi din trei angajați au reușit să pună bani deoparte, în ultimele două luni

63 la sută dintre angajații spun că au reușit să pună bani deoparte, în această perioadă, iar cei mai mulți nu intenționează să renunțe la acest obicei nici după 15 mai. Starea de urgență i-a prins însă pe ceilalți 37 la sută dintre intervievați fără o rezervă de bani, situație ce nu s-a schimbat nici între timp. Perspectiva recesiunii generate de criză i-a determinat pe respondenții la sondaj să-și prioritizeze cheltuielile și să pună deoparte cel puțin la fel (23 la sută) sau chiar mai mulți bani decât înainte de pandemie (26 la sută).

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Sumele economisite provin în mare parte din cheltuielile pe care le-ar fi avut în această perioadă pentru transport, spre exemplu, dacă lucrează acum de acasă, pentru ieșiri în  oraș sau pentru cumpărături care nu sunt necesare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Dintre cei care au strâns bani în cele două luni de stare de urgență, 59 la sută au de gând să continue să economisească, 23,2 la sută vor să cheltuie o parte din economii pentru achiziții mărunte, 16,5 la sută vizează achiziții importante, iar 11 la sută vor să plece în vacanță. 60 la sută dintre ei spun că primul lucru pe care au în plan să-l facă după terminarea stării de urgență este să plece într-o scurtă vacanță, în țară sau în străinătate (38,6 la sută), să se vadă în oraș cu prietenii (31,5 la sută) sau să meargă la mall, la teatru sau la film (28,5 la sută).  

Sondajul a fost efectuat între 20 aprilie și 4 mai, pe un eșantion de 1.042 de utilizatori de internet din România. BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Conectează la piața muncii peste 2,5 milioane de profesioniști și are peste 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate.

Articolul anterior

Şcolile particulare din România îşi oferă ajutorul pentru implementarea învăţământului online în sistemul public

Articolul următor

Uitați de banalul CV: câteva ponturi pentru cei care se pregătesc să meargă la un interviu de angajare în perioada post-pandemie

Articole din aceeași categorie
Total
13
Share