Banner

Profesorii români de informatică primesc sprijinul Google pentru dezvoltarea învățământului de profil

Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR) a primit un grant de 30.000 de dolari din partea Google, pentru crearea unei comunități online, dedicată profesorilor care predau informatică la gimnaziu.

Proiectul, numit InfoGim, își propune o mai bună pregătire a profesorilor de informatică și îmbunătățirea calității orelor de profil. Va fi vizat în primul rând mediul rural, unde sunt școli ce nu au profesori de specialitate și nici suficiente resurse materiale. Proiectul UPIR va cuprinde un portal de tip comunitate, cu membri activi și contributori unde se vor regăsi și vor fi dezvoltate resurse de predare și învățare.

Pe acest portal se vor înscrie toți doritorii care vor să beneficieze dar să și contribuie cu lucrări ce sunt utile la clasă, pe principiul sharing, așa cum se întâmplă în rețelele de socializare. Alături de acesta va exista un program de mentoring și training, prin care se vor organiza seminarii în diverse localități din țară. Comunitatea va avea și un program special pentru elevi, prin care li se pun la dispoziție materiale utile, teste, exemple, demonstrații, probleme rezolvate.

Proiectul InfoGim, pe care UPIR îl va demara cu grantul oferit de Google, va demara în septembrie. UPIR se alătură altor comunități similare din toată lumea, precum La main à la pâte din Franța, CSPathshala din India sau Comunidad Programamos din Spania. Mai multe informații despre programele Google de educație în domeniul informaticii pot fi găsite aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share