Google lansează o platformă dedicată învățării la distanță în România

O nouă platformă dedicată învăţării la distanţă, sub forma unui hub de informaţii şi unelte, a fost lansată de Google, pentru a ajuta profesorii, pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19.

Aceasta se găsește aici și oferă resurse în limba română, necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor și pentru a realiza lecții interesante și plăcute.

G Suite for Education este o colecție de aplicații ce oferă acces la funcțiile educaționale esențiale (crearea lecțiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea și gestionarea clasei, schimbul de fișiere, email). Instituțiile de învățământ se pot înscrie aici, pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Platforma dedicată învățării la distanță oferă și un ghid pentru predarea de acasă, dedicat profesorilor, disponibil aici. Acesta oferă informații pas cu pas, de la organizarea spațiului de lucru de acasă, pregătirea cursului și a “întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării și predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online și organizarea de discuții 1:1 cu elevii.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Google va actualiza constant informațiile și resursele dedicate învățării la distanță, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice și de la parteneri. Învățarea la distanță, prin serviciile gratuite Google, a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps și Ministerul Educației.

Până acum, peste 200.000 de profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum să folosească resursele disponibile pentru educaţia la distanţă.

Articolul anterior

Kaufland România le plătește angajaților ,,din linia întâi” un bonus de 1,6 milioane euro

Articolul următor

Directoratul UNIQA Asigurări de viață are un nou membru

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share