Luxemburg, cea mai “periculoasă” țară din UE, pentru angajați. România, pe locul doi

Locurile de muncă din România sunt printre cele mai periculoase din Uniunea Europeană, în condiţiile în care, în 2018, aici a fost înregistrată o rată standardizată de incidenţă de 5,27 accidente mortale la 100.000 de lucrători, aproape dublu faţă de media din UE, de 2,87 accidente mortale la 100.000 de lucrători, arată datele Eurostat.

O rată standardizată de incidenţă mai mare decât în România se înregistrează doar în Luxemburg – 6,42 accidente mortale la 100.000 de lucrători. În cifre absolute, în 2018, în Luxemburg, au fost semnalate doar 14 accidente mortale la locul de muncă.

În total, în 2018, au fost înregistrate 2.954 accidente mortale la locul de muncă în Uniunea Europeană, dintre care 221 au fost consemnate în România, un număr comparabil cu cel raportat în Marea Britanie (227) şi mai mult decât în Polonia (183). Statele membre cu cele mai scăzute rate de incidenţă au fost: Olanda (0,87 accidente mortale la 100.000 de lucrători), Germania (1,0), Finlanda (1,28), Suedia (1,66) şi Grecia (1,69).

Conform statisticilor europene privind accidentele de muncă, “accidentele mortale” sunt definite drept cele ce duc la moartea victimei în termen de un an de la producerea accidentului. În termeni mai generali, un accident la locul de muncă este definit drept un eveniment ce duce la vătămarea fizică sau psihică a persoanei în cauză. “Numărul accidentelor într-un anumit an este probabil legat într-o oarecare măsură de nivelul general al activităţii economice a unei ţări şi de numărul total de persoane angajate în economia sa”, subliniază Eurostat.

Datele statistice au fost publicate cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei şi Sănătăţii la Locul de Muncă, o campanie internaţională anuală de promovare a muncii sigure, sănătoase şi decente, ce are loc în 28 aprilie.

Articolul anterior

Medicii de familie vor primi mai mulți bani pentru vaccinarea anti-COVID

Articolul următor

Recrutorii au primit peste 38.000 de CV-uri la cele trei ediții Angajatori de TOP din această primăvară

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share