Regizorul Marius Olteanu reprezintă România la cea mai “îndrăzneață” secțiune a Berlinalei

Foto: AARC.ro

“Monștri”, în regia lui Marius Olteanu, a fost selectat în secţiunea Forum, la a 69-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Forum este secțiunea cea mai “îndrăzneață” a Berlinalei și găzduiește proiecte experimentale, ce pun accent pe avangardă, eseu sau reportaj politic, ori pe descoperirea unor peisaje cinematografice încă necunoscute. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Marius Olteanu semnează regia şi scenariul peliculei. Din distribuţie fac parte Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean şi Şerban Pavlu. “Monștri” este lungmetrajul de debut al regizorului. Cele mai recente filme de scurtmetraj ale sale, “Scor alb” – de la care a pornit ideea filmului “Monştri”, şi “No Man’s Land”, au fost selectate la peste 30 de festivaluri, printre care Busan International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival, Festival International du Film Francophone de Namur și TIFF. 

România este reprezentată la Berlinale Talents de actorul Robi Urs şi producătorul Bogdan Crăciun. La această secțiune candidează anual circa 4.000 de tineri, din care sunt selecționați 250 de participanți. La Festivalul Internaţional de Film de la Berlin participă și Cătălin Cristuţiu, în calitate de monteur, şi Bogdan Georgescu, producător creativ al producţiei argentiniano-germane “Blue Boy”.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share