Cel mai tânăr component al echipei olimpice înoată pentru copiii cu autism

David Popovici, 16 ani, cel mai tânăr component al echipei care va reprezenta România la Olimpiada de la Tokyo, anul acesta, înoată pentru ca 50 de copii cu autism să beneficieze de programe de recuperare și integrare prin sport și aquaterapie.

Alături de colegii săi mai mici, componenți ai echipei Forțoșii Armatei, David va face valuri de bine la a IX-a ediție a Swimathon București, cea mai mare cursă de strângere de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale, și se alătură astfel cauzei propuse de Asociația CONIL.

“Nu există supereroi sau medalii speciale pe care să le aștepți pentru că-i ajuți pe ceilalți. Există doar dorința ca bunătatea să fie un lucru firesc, iar lumea întreagă să devină un loc mai bun. Copiii nu sunt buni sau răi, frumoși sau urâți, tipici sau atipici. Copiii sunt copii și au dreptul  de a-și trăi copilăria fericiți, sănătoși, fără griji. Pentru că stă în puterea mea să schimb lumea, am ales să dau sens brațelor mele și să înot pentru a oferi copiilor care au nevoie de recuperare, dreptul elementar la sănătate și fericire“, spune David Popovici.

Asociația CONIL a fost înființată de Adela Hanafi, în 2010, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități.

Articolul anterior

Cristian Nicora (TE Connectivity): "Ținta noastră, la TE Connectivity? Să fim cei care dau ora exactă în industrie"

Articolul următor

Universitatea Babeș-Bolyai devine hub de inteligență artificială în România pentru compania americană SAS

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share