Renault aduce în uzina Dacia de la Mioveni producţia unui nou motor, după 7 ani

Grupul Renault a demarat, în uzina de motoare de pe platforma industrială Mioveni, producţia unui nou motor pe benzină, de 1,0 litri, cu numele de cod IG-T100, informează ZF.

În prezent, motorul IG-T 100 de 1,0 litri şi 100 CP se regăseşte pe modelul Nissan Micra. Producţia noului motor a demarat în decembrie. Motorul foloseşte o tehnologie nouă, prin care “cămaşa” pistonului este pulverizată, astfel încât este mai uşoară şi uniformă, şi permite obţinerea unui grad de fricţiune mai mic şi o răcire mai eficientă, a explicat, pentru ZF, Christophe Dridi, directorul general Automobile Dacia şi director general Group Renault România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Grupul Renault produce la Mioveni motoarele 0,9 TCe, 1,4 şi 1,6 litri benzină. În 2017, compania a produs peste 500.000 de motoare în România. Este pentru prima dată, în ultimii şapte ani, când Renault aduce în România producţia unui nou motor. Anterior, producţia motorului 0,9 TCe a fost lansată în toamna anului 2012. 

Articolul anterior

Prima zi de șomer a lui Radu. Cum poate rămâne un medic rezident fără loc de muncă, din cauza nepăsării Ministerului Sănătății

Articolul următor

Ex-vicepreședintele executiv al Bancpost este noul şef al riscului la Patria Bank

Articole din aceeași categorie
Total
23
Share