“RO SMART în Țara lui Andrei”: Competiția care vrea să schimbe România prin tehnologie

OMV Petrom lansează competiția națională de proiecte “RO SMART în Țara lui Andrei”, o competiție ce urmărește să sprijine dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România, prin tehnologie.

Proiectele pot fi înscrise aici, între 10 septembrie și 23 octombrie, iar proiectele câștigătoare pot primi finanțări de până la 45.000 euro fiecare, mentorat din partea angajaților OMV Petrom și consultanță software pentru implementarea proiectelor, din partea companiei Life is Hard.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Inițiatorii pot propune proiecte SMART în opt domenii-cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a României: educație, infrastructură, sănătate, siguranță, transport, agricultură, energie și mediu. Soluțiile înscrise pot urmări direcții precum eficientizarea consumului de resurse, îmbunătățirea serviciilor publice, crearea unui cadru mai conectat între cetățeni – administrații publice, monitorizarea și gestionarea eficientă a datelor, creșterea calității vieții cetățenilor din comunitate.

În competiţie se pot înscrie organizaţii neguvernamentale, instituții publice, autorități ale administrației publice locale sau unități și instituții de învățământ din sistemul de stat din orice localitate din țară. Persoanele fizice se pot înscrie în parteneriat cu una dintre entitățile menționate anterior. Proiectele vor fi evaluate prin vot public (20 la sută) și jurizate de experți din domeniu (80 la sută). Maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală – pitching day. Pentru evaluarea proiectelor finaliste, inițiatorii vor susține o prezentare a proiectului în fața juriului  și vor răspunde întrebărilor acestuia.

RO SMART este noul format, de anul acesta, al competiției Idei din Țara lui Andrei, prin care OMV Petrom a susținut până acum 87 de proiecte pentru mediu, educație și dezvoltare comunitară, cu granturi de peste 900.000 de euro. De la ediția 2017, au fost încurajate proiectele cu o componentă de inovație cu ajutorul tehnologiei. Life is Hard este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori Bucureşti – piaţa AeRo – și are 14 ani de experiență în dezvoltarea de aplicații pentru piața B2B. Performanțele sale i-au adus prezenţa în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA.

Articolul anterior

CBRE: Stocul modern de spații logistice și industriale a atins 3,4 milioane mp, la jumătatea lui 2018

Articolul următor

ANIS: Sectorul IT continuă să crească, dar ridică piciorul de pe accelerație

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share