România, pe locul 3 în lume, în topul celor mai bune țări pentru munca la distanță

Potrivit unui clasament realizat de motorul de căutare momondo.ro, România este pe locul al treilea în lume în topul ţărilor celor mai avantajoase pentru un angajat care vrea să îmbine munca la distanţă cu călătoriile, în acest an.

Clasamentul a luat în considerare ţările în care este cel mai avantajos să lucrezi la calculator şi să călătoreşti. momondo.ro a analizat 111 ţări, pe care le-a clasificat în funcţie de 22 de factori, împărţiţi în şase categorii: accesibilitate şi costuri de călătorie; preţuri locale; siguranţă şi sănătate; facilităţile muncii de la distanţă; viaţa socială; vremea.

Topul este condus de Portugalia, urmată de Spania şi România. În top 10 apar și Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Cehia şi Germania. România a fost plasată pe locul trei în acest clasament, în ceea ce priveşte munca la distanţă, în special datorită costurilor reduse de trai şi a preţurilor mici. În plus, oferă preţuri avantajoase la închirieri auto şi la hoteluri și costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiţii bune pentru călătorii interne.

Pentru “nomazii digitali”, România aduce și avantajul vitezei excelente a internetului şi faptul că mulţi localnici vorbesc engleză. Alt factor important este viza pentru liberii profesionişti, pe care autorităţile plănuiesc să o pună la dispoziţie în lunile următoare.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună ţară din lume pentru a lucra de la distanţă și a obţinut punctaje ridicate în toate categoriile, inclusiv vremea foarte bună, abundenţa de locuri de ieşit în oraş, rata mică a criminalităţii şi costul de trai relativ scăzut. Portugalia oferă vize de nomad digital şi mulţi localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroşi expaţi.

Spania a ocupat locul al doilea în principal datorită numărului ridicat de restaurante şi cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, abundenţei de spaţii de co-working şi vizelor pentru liberii profesionişti, dar şi a vieţii de noapte.

Momondo.ro este un motor de căutare global pentru călătorii, care compară preţuri pentru zboruri, hoteluri şi maşini de închiriat.

Articolul anterior

Nestlé România devine parte din piața South and Eastern Europe, cu Alessandro Zanelli ca Market Head

Articolul următor

Bosch Service Solutions deschide un hub global de achiziții la Timișoara. Are deja 50 de angajați și continuă să recruteze

Articole din aceeași categorie
Total
5
Share