Bosch Service Solutions deschide un hub global de achiziții la Timișoara. Are deja 50 de angajați și continuă să recruteze

Compania Bosch își consolidează poziția pe zona de servicii de outsourcing prin extinderea segmentelor de business reprezentate la nivelul diviziei Service Solutions din Timișoara (BSO), unde a inaugurat, de curând, un hub global de achiziții.

Noul departament de Achiziții Strategice Indirecte are la bază o echipă de profesioniști, achizitori specializați cu expertiză extinsă, ale căror atribuții prevăd managementul furnizorilor și al tuturor părților interesate, negocierile contractuale ce vizează solicitările clienților din toată Europa și alte sarcini strategice.

“Timișoara este deja, de ceva vreme, unul dintre hub-urile Global Business Services (GS), astfel că decizia de a pune bazele unui hub de achiziții aici a venit oarecum natural. Ne-a fost ușor să aderăm la infrastructura și la metodele de lucru pe care le-am găsit aici și mă bucur să văd că rezultatele obținute până acum sunt foarte bune”, spune Steffen Hammer, vicepreședinte al diviziei de Achiziții Indirecte pentru categorii non-tehnice.

Ca să susțină dezvoltarea operațiunilor sale, în 2021, Bosch Services Solutions a angajat la Timișoara circa 600 de specialiști în dezvoltare software, IT Help Desk, customer service, controlling, contabilitate, project management, logistică, achiziții și vânzări. 50 lucrează exclusiv în noul departament. “Este impresionant cât de mult s-a dezvoltat, a crescut și evoluat această echipă, în doar un an de activitate. Integrarea noilor colegi în echipa globală a fost o surpriză extrem de plăcută, în special prin prisma relaționării cu partenerii-cheie și a rezultatelor înregistrate”, spune Jaroslav Moravek, vicepreședinte al diviziei de Achiziții Indirecte pentru categorii tehnice.

Un hub local cu prezență și amprentă globală

Din postura de jucător internațional cu prezență globală, Bosch Service Solutions își propune să asigure și să securizeze o legătură strânsă între clienții interni și piețele regionale și face asta prin achizitorii care reprezintă compania în relația cu furnizorii, procurând diferite categorii de mărfuri și produse.

“Deși aflați încă la început de drum, suntem o echipă dinamică și pasionată de ce se întâmplă în acest domeniu. Departamentul nostru acoperă întreaga paletă de activități care au legătură cu zona de achiziții, de la cercetarea pieței până la managementul contractelor, pe care le gestionăm cu ajutorul unui software avansat de achiziții de tip Source to Contract, dezvoltat pe o platformă Cloud. Acest aspect le oferă colegilor noștri multe perspective de dezvoltare și de creșter”, menționează Adrian Comănean, managerul hub-ului de achiziții din Timișoara.

Hub-ul de la Timișoara își asumă responsabilitatea pentru achizițiile strategice și gestionarea, la scală globală, a unor categorii de servicii și produse variate, cum ar fi serviciile logistice, cele profesionale, echipamente și servicii IT, utilaje și linii de producție, operațiuni de întreținere a echipamentelor de producție (MRO), servicii de management al clădirilor, precum și pentru gestionarea corectă și eficientă a tuturor nevoilor provenite de la locațiile din Grupul Bosch, la nivel european.

”Există două componente-cheie în structura organizației noastre de achiziții indirecte. Una dintre ele se ocupă exclusiv de segmentul de achiziții strategice, iar a doua gestionează sarcinile operaționale și este o entitate de sine stătătoare. Concret, suntem o echipă de achizitori care se ocupă de negocieri, managementul furnizorilor și al părților interesate, precum și de alte sarcini strategice și operaționale”, arată Adrian Comănean.

Bosch recrutează activ noi talente care să se alăture departamentului său internațional de achiziții indirecte.

Excelență în toate domeniile de activitate

De 14 ani, divizia Bosch Service Solutions din Timișoara oferă servicii complete în 18 limbi străine clienților interni și externi și desfășoară mai multe programe prin care conduce transformarea digitală. Oferă soluții software adaptate, utilizând tehnologii noi, precum RPA (Robotic Process Automation) sau inteligența artificială, care elimină sarcinile repetitive și sporesc calitatea și eficiența.

Oportunități profesionale pentru viitor

Bosch recrutează activ noi talente care să se alăture departamentului său internațional de achiziții indirecte, conectat la nivel global, unde angajații au capacitatea de a modela viitorului, zi de zi, prin activitatea lor. 

Locația din Timișoara oferă oportunități de carieră pe diverse niveluri de expertiză, în diferite domenii de activitate, precum contabilitate, cu diverse limbi străine, controlling, comercial, IT, achiziții, logistică. Cele mai multe posturi disponibile se adresează vorbitorilor de engleză, germană, franceză, spaniolă, turcă, italiană, cehă și maghiară.

DESPRE GRUPUL BOSCH

Este prezent în România de 27 de ani și are peste 8.160 de angajați în cinci entităţi. În 2020, a înregistrat aici vânzări de 448 milioane de euro. Vânzările totale nete, incluzând cele ale companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj, operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, tot în Blaj, şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara. În Bucureşti, are un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul tot în Capitală.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. La 31 decembrie 2020, avea circa 395.000 de angajaţi în întreaga lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share