Salariile din HoReCa au crescut cu până la 20 la sută față de 2019

În România, salariile din industria HoReCa au crescut cu până la 20 la sută faţă de 2019, susţin mai mult de jumătate dintre reprezentanţii companiilor participante la un sondaj realizat de eJobs. În unele cazuri, salariile medii trec de 4.000 de lei.

În plus, peste o treime dintre angajatorii din HoReCa susţin că, din toamnă, volumul recrutărilor va creşte. “Piaţa muncii şi-a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei, iar în unele domenii business-urile au depăşit acest nivel. Deşi angajatorii din HoReCa întâmpină în continuare dificultăţi în recrutare, suntem optimişti că salariile şi beneficiile, dar şi reabilitarea imaginii industriei, odată cu deschiderea sa la turaţii maxime, vor atrage din nou candidaţi către acest sector”, declară Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

Beneficiile pe care le pot obţine candidaţii din HoReCa au fost diversificate în ultimul an. Aproape 60 la sută dintre angajatori oferă tichete de masă, 32 la sută propun prime de sărbători, 24 la sută decontează transportul şi tot atâţia oferă traininguri pentru perfecţionarea cunoştinţelor.

Potrivit eJobs, în plin sezon estival, angajatorii din industria HoReCa întâmpină în continuare greutăţi când vine vorba de recrutare. Peste 85 la sută dintre participanţii la cel mai recent sondaj derulat de eJobs precizează că recrutează în momentul de faţă, însă candidaţii întârzie să apară.

Circa 44 la sută dintre ei au până la cinci posturi disponibile în acest moment, un sfert au nevoie de până la zece noi angajaţi, iar 17 la sută au şi 20 de posturi disponibile. Asta se întâmplă cu toate că beneficiile oferite sunt tot mai diversificate, iar salariile au crescut faţă de 2019, an similar cu 2021 la nivel de nevoi de recrutare.

Deficitul de forţă de muncă din HoReCa determină companiile să apeleze la importul de forţă de muncă. 23 la sută folosesc deja această soluţie pentru a-şi acoperi nevoile de recrutare. “Angajatorii din România şi-au pus problema importului de angajaţi din străinătate încă de dinainte de pandemie, în special cei din HoReCa sau producţie. Deşi anul trecut recrutările angajaţilor străini au fost puse pe pauză din cauza restricţiilor, lipsa de candidaţi a determinat angajatorii să revină la această strategie”, explică Roxana Drăghici.

Principalele motive pentru care angajatorii întâmpină provocări în recrutare sunt pierderea încrederii candidaţilor în HoReCa, sector destabilizat în ultimul an şi jumătate, dar şi lipsa candidaţilor cu experienţă relevantă.

Sondajul a fost realizat în luna iulie, pe reprezentanţii a 102 companii din HoReCa, manageri generali, manageri în resurse umane şi antreprenori. Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil.

Articolul anterior

Andrei Cosmin Munteanu, ex-manager tehnic la Continental, se alătură echipei Growceanu

Articolul următor

Amazon amână data la care angajații vor reveni la birou pentru ianuarie 2022, în loc de septembrie 2021

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share