Piața recrutării de freelanceri va crește cu peste 40 la sută în 2021. BestJobs lansează servicii de angajare pentru liber-profesioniști

Pandemia a transformat radical piaţa muncii și a accelerat dezvoltarea recrutării pentru joburi în sistem freelance, pe proiecte cu perioadă determinată, potrivite pentru liber profesioniști, au observat specialiștii platformei de recrutare BestJobs.

Pentru a susține nevoile de angajare ale freelancerilor și ale companiilor care caută astfel de colaborări pe bază de proiect, dar și pentru a oferi angajaților posibilitatea să-și suplimenteze veniturile în afara jobului actual, BestJobs lansează serviciile de freelancing și estimează o creștere de peste 40 la sută a pieței de recrutare în sistem freelance, până la finalul acestui an.

Odată cu lansarea noului serviciu, angajatorii pot găsi profesioniști care își doresc să lucreze în sistem freelance (liber profesionist), pentru joburi și proiecte punctuale, prin platforma BestJobs. Cei care preferă un mod flexibil de lucru și caută joburi pe bază de proiect pot selecta opțiunea de freelance direct din profilul lor de candidat, pentru a-și arăta disponibilitatea pentru lucrul în sistem freelance. Noul serviciu consolidează oferta de recrutare de freelanceri acoperită până acum de BestJobs prin proiecte punctuale de recrutare de specialiști în HR, coachi sau mentori, consultanți în sfera fondurilor europene, specialiști IT, call center sau creatori de conținut.

De la izbucnirea pandemiei, tot mai mulți angajați au început să ia în calcul posibilitatea de a deveni freelanceri și a lucra pe proiecte punctuale. Circa 21 la sută dintre respondenții la un sondaj desfășurat de BestJobs în martie-aprilie sunt tentați să facă trecerea de la un job full-time, într-o companie, la joburi în sistem freelancing. Aproape 60 la sută dintre angajați au suficient timp și sunt interesați să preia proiecte de tip freelance, în afara jobului actual, pentru a-și suplimenta veniturile. Domeniile în care ei ar fi interesați să lucreze sunt IT (36 la sută), marketing și servicii creative (29 la sută), financiar (19 la sută), transporturi (15 la sută) și outsourcing (14 la sută).

Și companiile sunt tot mai interesate să lucreze pe unele proiecte cu profesioniști independenți. Peste 45 la sută dintre managerii care au răspuns unui sondaj efectuat de BestJobs, la finalul anului trecut, spun că, în contextul actual, sunt mult mai interesați să angajeze în sistem project-based decât erau înainte de debutul pandemiei.

În 2019, circa 14 la sută din totalul angajaţilor din economia locală erau liber-profesionişti. România se situează pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de liber-profesionişti din totalul angajaţilor din economia locală, conform datelor Eurostat.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, conectează la piața muncii 4,6 milioane de profesioniști, are peste 25.000 de joburi, în orice moment, și găzduiește mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

Articolul anterior

Angajații nimănui: jumătate dintre refuzurile de angajare, în România, se referă la candidaţii de 45-54 ani

Articolul următor

Fiecare job creat la Kaufland România duce la angajarea altor patru persoane în economia românească

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share