SaveMob Group a făcut afaceri de 2 milioane de lei, din readucerea la viață a mobilierului vechi

În 2018, SaveMob Group a continuat trendul ascendent început în 2013 și a raportat o cifră de afaceri de două milioane lei, de două ori mai mare decât în 2017 și o rată a profitului net de cinci la sută raportată la cifra de afaceri.

Anul trecut, compania a recondiționat și restaurat peste 2.500 de piese de mobilier vintage, cu 25 la sută mai multe decât în 2017. În șase ani de activitate, Grupul SaveMob a restaurat sau recondiționat peste 10.000 de obiecte vechi, mobilier vintage, obiecte de patrimoniu aduse de persoane fizice și persoane juridice, clădiri vechi, obiecte de cult, antichități.

Volumul investițiilor s-a dublat de la an la an. Între 2013 și 2018, Grupul SaveMob a investit continuu în tehnologie, materiale, accesorii pentru mobilier, retenție de personal și promovare. În 2019, va aloca un buget situat între 240.000 și 340.000 de lei pentru investiţii. Cea mai mare pondere revine celor în maşini și utilaje, promovare și cheltuieli legate de atragerea și perfecționarea personalului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Conceptul SaveMob a fost gândit ca o afacere de durată, care s-a dezvoltat progresiv, de la an la an. Dincolo de valoarea sentimentală a mobilierului moștenit, e important că lumea a început să înțeleagă calitatea reală a mobilei vechi și apelează tot mai des la servicii profesioniste de restaurare și recondiționare. Combinația dintre mobilierul vechi din lemn masiv, bine uscat și lucrat cu migală, și materialele de cea mai bună calitate, importate din Italia, folosite de specialiștii noștri, creează un produs final ce va rezista multe alte generații de acum încolo. Pentru noi, o piesă de mobilier uzată, stricată sau cu aspect învechit, este un diamanat neșlefuit, un <copil> care are nevoie sa fie alintat, răsfățat și îngrijit, pentru a-și recâștiga farmecul de odinioară. Și pentru meșterii lemnari, restaurarea de mobilă este un domeniu atractiv, pentru că-ți permite să fii creativ, să găsești soluții pentru a recondiționa o piesă care, uneori, are sute de ani”, declară Mihai Save, Managing Director SaveMob Group.

Pentru 2019, compania estimează o creștere cu 50 la sută a numărului de obiecte recondiționate în atelierul grupului SaveMob și o creștere cu 30 la sută a ponderii serviciilor de restaurare profesională a obiectelor de patrimoniu. Compania țintește extinderea pe piețele Uniunii Europene, investiții în formarea și angajarea ucenicilor în domeniul recondiționării și restaurării de mobilier, și promovarea domeniului de activitate și creșterea gradului de interes al publicului pentru mobilierul vintage.

DESPRE SAVEMOB GROUP

Creat în 2013 și situat în București, cuprinde trei companii cu domenii diferite de activitate: SaveMob, cel mai mare atelier de restaurare/ recondiționare mobilier și obiecte de patrimoniu, Engineer Moving – servicii profesioniste de mutare și transport obiecte din patrimoniul cultural și Depozitare-ieftina.ro – servicii de demontare, ambalare, transport și depozitare mobilă în boxe speciale. Între 2013 și 2018, SaveMob Group a lucrat pentru zeci de mii de clienți, a efectuat peste 15.000 de mutări, a asigurat servicii de depozitare pentru sute de clienți și a restaurat/ recondiționat peste 10.000 de obiecte.

Articolul anterior

Antreprenorul Ovidiu Șandor, în finala EY World Entrepreneur of the Year

Articolul următor

Clienții Sodexo vor putea plăti cu portofelul digital Apple Pay

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share