Schimbare în conducerea Raiffeisen Bank: CFO-ul Mihail Ion devine vicepreședinte al nou-createi divizii Piețe de Capital

Mihail Ion va prelua funcția de vicepreședinte al Diviziei Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală a Raiffeisen Bank, după autorizarea de către BNR.

Până acum, Mihail Ion a fost membru în conducerea executivă a băncii, în calitate de CFO (Chief Financial Officer), rol pe care l-a exercitat din mai 2017. În 20 de ani de carieră în echipa Raiffeisen, a fost, zece ani, CEO al subsidiarei Raiffeisen Asset Management.

Nouă divizie va fi responsabilă și pentru serviciile de private banking și își propune să asiste clienții persoane fizice din toate segmentele de venit să aibă o viață personală financiară cât mai bine administrată.

Mihail Ion s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în februarie 2002, ca manager al departamentului de cercetare al Diviziei Trezorerie și Piețe de Capital. În 2005, a devenit președinte și CEO la Raiffeisen Asset Management, poziție pe care a ocupat-o timp de zece ani. Din 2015, a revenit în bancă, a fost numit director executiv în Divizia Corporații și s-a ocupat de corporații medii și sector public. Din 2017, a devenit vicepreședinte și CFO al Raiffeisen Bank.

“Vom dezvolta în continuare propunerea noastră de valoare pentru clienții care doresc să stabilească și atingă obiective financiare de termen scurt, mediu sau lung, prin creșterea gradului de utilizare a produselor de economisire, investiții, pensii și asigurări și extinderea gamei de instrumente ce pot fi folosite în acest sens. Într-un context economic marcat de incertitudine și inflație în creștere, planificarea finanțelor personale devine mai importantă că oricând”, spune Mihail Ion.

În acest moment, conducerea executivă Raiffeisen Bank este formată din șase membri ai directoratului: Zdenek Romanek (președinte & CEO), Mihail Ion (vicepreședinte Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală), Vladimir Kalinov (vicepreședinte Retail), Cristian Sporis (vicepreședinte Corporații), Mircea Busuioceanu (vicepreședinte Risc – CRO) și Bogdan Popa (vicepreședinte Operațiuni și IT – COO).

Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piață bancară din România și deservește peste 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Are aproape 4.700 de angajați, 300 de agenții, 1.131 ATM-uri, dintre care 474 mașini multifuncționale, și o rețea de peste 26.400 POS-uri.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share