Banner

Schimbări în echipa managerială a Raiffeisen Bank: directori noi pentru Raiffeisen Asset Management și divizia de private banking

Raiffeisen Bank Romania începe anul cu schimbări în echipa managerială a Raiffeisen Asset Management (RAM) și a diviziei de private banking, Friedrich Wilhem Raiffeisen (FWR).

Din 1 februarie, Adrian Negru (foto, stânga) preia rolul de CEO al Raiffeisen Asset Management. Această nominalizare devine efectivă după aprobările autorității de supraveghere. 

Adrian Negru are o experiență profesională de 16 ani. Cea mai mare parte a acesteia a fost în domeniul investițiilor, în Raiffeisen Asset Management și în Raiffeisen Bank. În ultimii patru ani, a condus direcția de Private Banking.

În această perioadă, Raiffeisen Bank a devenit singura bancă din România care a lansat servicii de consultanță de investiții. În ultimii trei ani, a fost desemnată de revista PWM/ The Banker (parte a grupului Financial Times) drept mai bună bancă de Private Banking din România.

Adrian Negru va prelua coordonarea unei echipe de profesioniști, stabilă și cu experiență îndelungată pe piață. Membrii echipei dețin certificări internaționale precum CFA, CFA ESG, CIPM sau PRM. Ei au reușit să realizeze o serie considerabilă de premiere în piața de investiții din România – prima companie care administrează atât fonduri de investiții, cât și un fond de pensii, prima companie care a implementat o structură de tip master-feeder și a adus pe piața locală fonduri de tip ESG, primele fonduri denominate în euro sau dolari, primele fonduri de tip CPPI, fonduri de randament absolut, fonduri cu risc controlat, cu clase de active sau cu target dividend. Fondurile administrate de RAM și fondul de pensii s-au regăsit constant în topurile de performanță investițională.

Promovarea internă a lui Adrian Negru are loc odată cu încheierea mandatului actualului CEO RAM, Răzvan Szilagyi. Acesta a condus din 2012 RAM, cel mai mare administrator de fonduri de investiții din România, cu peste șase miliarde de lei în active.

Alexandru Cristescu (foto, dreapta), actual Manager Dezvoltare și Suport Business, Planificare Financiară Personală, va prelua rolul de director Friedrich Wilhem Raiffeisen (FWR), divizia de private banking a băncii. El are o experiență de 18 ani – ultimii opt ani în Raiffeisen Bank – pe piețe de capital, private banking și asset management.

DESPRE RAIFFEISEN BANK ȘI RAM

Raiffeisen Bank Romania, o bancă universală de top, este activă pe piața bancară din România de 25 ani și servește peste 2,3 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Are 4.900 de angajați, 295 unități, 1.131 ATM & MFM si 27.000 POS-uri. S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A. (RAM) este compania specializată în administrarea fondurilor de investiții a grupului Raiffeisen în România și are ca acționar majoritar Raiffeisen Bank, cu 99,99 la sută din acțiuni.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share