Școala de programare Codecool a ajuns la 100 de cursanţi

Lansată pe piața din România în septembrie 2019, școala de programare Codecool a ajuns la 100 de cursanți. Prima grupă va finaliza şcoala la sfârșitul verii.

În continuare, România se confruntă cu un un deficit anual semnificativ de specialiști în domeniul IT, conform unui studiu realizat anul trecut de Codecool, în parteneriat cu Brainspotting. Odată cu schimbările economice actuale, acestui deficit i se adaugă șomajul apărut pe piața muncii, astfel încât cursurile alternative de programare devin o soluție de specializare pentru cei care vor o nouă perspectivă de carieră.

În iunie, școala a fost autorizată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale, iar absolvenții cursurilor pot obține acum și joburi ce necesită o acreditare oficială. “Cererea pentru specialiști este în continuare foarte mare, iar acum, că am obținut și acreditarea celor două ministere, credem că reprezentăm mai mult decât oricând o alternativă viabilă și eficientă la formatul tradițional de studii. Oricine își dorește o carieră în programare este binevenit la Codecool, unde nu este necesară experiența, ci doar o motivație puternică și multă implicare”, spune Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Codecool vine în întâmpinarea cererii de specialiști prin cursul de Full Stack Developer, ce poate fi absolvit în 12 luni. Prin acest model, testat deja în Ungaria și Polonia, școala garantează un job într-una dintre companiile partenere, la finalul cursurilor, dar și posibilitatea plății acestora abia după angajare. Codecool a lansat recent și un nou curs, de Front End Developer, pentru cei care caută o soluție rapidă de reconversie profesională. Acesta poate fi finalizat în patru luni, iar absolvenții lui vor putea aplica pentru unul dintre cele peste 900 joburi disponibile în IT.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

DESPRE CODECOOL

Misiunea principală a școlii de programare, înființată prin fondurile de capital privat din Ungaria, este de a reinventa procesul de educație IT și de a completa lipsa actuală și viitoare a profesioniștilor, prin programul său unic de instruire, orientat spre practică. Compania oferă cursuri de programare intensivă de 12 plus șase luni sau cursuri scurte de patru luni, care se desfășoară exclusiv online. Codecool este prezent în București, Budapesta, Miskolc, Cracovia și Varșovia, și are obiectivul pe termen mediu de a-și stabili prezența în zece mari orașe europene. Programul de formare este implementat cu ajutorul mentorilor și garantează un loc de muncă după terminarea cursurilor. Cursanții pot achita taxa de școlarizare la finalul cursurilor, odată cu angajarea în domeniu.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share