Şeful Enel România va conduce cea mai mare companie de electricitate din Grecia

Georgios Stassis, directorul general al Enel Romania din februarie 2016, a fost propus să preia conducerea Public Power Corporation (PPC), a anunţat agenţia naţională elenă de presă.

Georgios Stassis a fost nominalizat de Ministerul Energiei pentru a-i succeda fostului director general al PPC, Manolis Panagiotakis, care a demisionat la câteva zile după schimbarea Guvernului de la Atena, luna aceasta. Potrivit ministrului Energiei, Kostis Hatzidakis, nominalizarea va fi discutată la viitoarea întâlnire a acţionarilor PPC.

Noul director va implementa planul noului guvern de a efectua o revizuire generală a companiei, care înregistrează pierderi şi are facturi neplătite de peste 2,4 miliarde de euro, de la consumatorii care nu au mai putut plăti în timpul crizei datoriilor cu care s-a confruntat ţara. Planul include vânzarea de acţiuni la reţeaua de distribuţie de joasă tensiune şi o schemă de plecări voluntare. Grecia vrea să renegocieze și acordul cu creditorii internaţionali privind cota de piaţa la care trebuie să renunţe PPC, pentru a ajuta la deschiderea sectorului. PPC ar trebui să-şi reducă cota de piaţa de retail la 50 la sută, până la finalul anului, de la 70 la sută.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit reprezentanţilor Enel România, citați de AGERPRES, Georgios Stassis va rămâne în funcţie până la jumătatea lunii septembrie, pentru a asigura transferul activităţilor către viitorul Country Manager, al cărui nume va fi anunţat în curând.

Controlată de statul italian, Enel deţine o participaţie majoritară în compania spaniolă de utilităţi Endesa şi investeşte în energia verde şi reţele, pentru a compensa criza din domeniul energiei convenţionale. În România, deţine 78 la sută la E-Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51 la sută la E-Distribuţie Banat, EDistribuţie Dobrogea şi Enel Energie, şi 100 la sută din acţiunile Enel România. Aceste companii gestionează o reţea de 128.000 km, ce distribuie circa 15 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34 la sută) şi vând aproximativ 10 TWh/an către circa trei milioane clienţi.

Articolul anterior

eJobs, prima platformă care folosește inteligența artificială în recrutarea online

Articolul următor

Asociația Ascendis a oferit training pro bono pentru 740 de profesori, elevi și voluntari ONG

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share