eJobs, prima platformă care folosește inteligența artificială în recrutarea online

Portalul de recrutare online lansează Candidate Fitness, o opțiune care aduce candidații la angajatori în funcție de relevanța lor pentru job.

Una dintre principalele probleme de care se lovesc angajatorii, când încep procesul de recrutare, este legată de timpul îndelungat pe care îl petrec până când reușesc să identifice candidații potriviți pentru posturile deschise. De aceea, eJobs a lansat Candidate Fitness, funcționalitatea care folosește inteligența artificială să sorteze candidații care aplică pentru un anumit loc de muncă, în funcție de relevanță și de gradul lor de compatibilitate cu jobul respectiv.  

“Echipa noastră de Machine Learning a lucrat intens, în ultimul an, la un algoritm complex de relevanță, care compară anunțurile de angajare cu CV-urile aplicanților. Ce înseamnă asta pentru angajatori? Că vor vedea cei mai potriviți candidați în fruntea listei de aplicanți și vor reduce drastic timpul pe care îl petreceau scanând CV-urile. Cu alte cuvinte, primii candidați pe care îi vor vedea când postează un job de programator, de exemplu, vor fi persoane cu experiență sau pregătire în IT. Nu vor mai fi cazuri în care un șofer sau un agent de vânzări să apară printre primele sugestii pentru un job în IT, ca să continuăm exemplul – una dintre marile probleme cu care se confruntau recrutorii până acum”, spune Bogdan Badea, CEO, eJobs România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cu ajutorul Candidate Fitness, eJobs a adus un upgrade care detectează dacă anunțul unei companii se potrivește unui candidat, indiferent dacă jobul respectiv conține termenii căutați sau doar termenii din același câmp semantic. Practic, acum, joburile unui angajator apar ca recomandări în anunțuri similare, așa încât să ajungă mai ușor la candidații potriviți. Arunci când este calculat gradul de similitudine dintre aplicanți și anunțul de angajare sunt urmărite experiențele anterioare ale candidaților, timpul petrecut la fiecare job, abilitățile specifice, limbile străine cunoscute, dar și alte informații relevante.

Articolul anterior

Eliza Pîrăianu (GSK România): "Cheia pentru o retenţie corectă a angajaţilor este în leadership-ul companiei"

Articolul următor

Şeful Enel România va conduce cea mai mare companie de electricitate din Grecia

Articole din aceeași categorie
Total
36
Share